Schiavoneovú zarmútilo, že Lin Ču nepriznala chybu

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 11:19 • 2 min
Schiavoneovú zarmútilo, že Lin Ču nepriznala chybu

INDIAN WELLS - Taliansku grandslamovú šampiónku Francescu Schiavoneovú zarmútilo, že čínska tenistka Lin Ču nepriznala očividnú chybu pri svojom setbale v zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells.

slovakia

left justify in out

"Či som nahnevaná? Áno, trochu. Milujem tento šport a keď sa dejú takéto veci, zraňuje ma to. Bol to dôležitý okamih, setbal. Fanúšikovia tlieskali a rozhodcu to vyviedlo z konceptu. Udialo sa to pritom priamo pod ním, namietala som. Vyzvala som súperku, aby priznala chybu, ale ona to neurobila. Od Sereny Williamsovej či Rogera Federera som sa učila, ako si ctiť hodnoty a správať sa na kurte. Je pravda, že sme tam na to, aby sme súperili. Šport je však aj o rešpekte. Moja protivníčka si to neuvedomila. Pozrite sa na Rogera a Rafaela, keď hrajú pri sebe. Tlčú sa navzájom, ale zároveň si jeden druhého vážia," citoval Schiavoneovú web Tennis World.

 

Tridsaťštyriročná hrdinka parížskeho Roland Garros 2010 Schiavoneová prehrala s 21-ročnou Lin Ču 6:0, 3:6, 3:6. Číňanka rozhorčila veteránku tým, že po dobehnutí kraťasu síce loptičku odohrala regulárne pred druhým dopadom, lenže na druhú stranu dvorca ju poslala "koníčkom" cez vlastnú časť, čiže ako pri stolnotenisovom podaní, k čomu sa neprihlásila. Arbiter Ali Nilli si to nevšimol. Video je na internete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies