Schäuble pošle do Bundestagu grécku žiadosť o rokovania

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 12:58 • 2 min
Schäuble pošle do Bundestagu grécku žiadosť o rokovania

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble predloží do nemeckého parlamentu požiadavku Grécka o začatie rokovaní o ďalšej pomoci.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov bolo prijatie úsporných opatrení gréckym parlamentom dôležitým krokom. Bude však náročné zabezpečiť udržateľnosť gréckeho dlhu bez odpísania časti z neho. To je pritom podľa Berlína protiprávne.

 

Grécko sa výmenou za prísnejšie reformy pokúša získať balík pomoci, ktorý by mohol byť v hodnote do 86 mld. eur. "Teraz v rokovaniach uvidíme, či existuje priestor na nový program, ktorý berie do úvahy grécke finančné potreby, ktoré výrazne vzrástli,“ povedal Schäuble pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk. O odpisovaní dlhu Grécka hovorí aj Medzinárodný menový fond, Nemecko to však odmieta. Podľa Schäubleho by to nebolo v súlade s členstvom v eurozóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies