SC: Žilina splnila úlohu favorita, do štvrťfinále i FC ViOn

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:21 • 2 min
SC: Žilina splnila úlohu favorita, do štvrťfinále i FC ViOn

BRATISLAVA - Na ihrisku Vyšného Opátskeho bol síce v utorok popoludní futbalový sviatok, ale prekvapenie sa nekonalo.

slovakia

left justify in out

Hráči tretieho tímu tabuľky III. ligy skupina východ sa síce v dueli osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu snažili znepríjemniť situáciu fortunaligistovi zo Žiliny, úradujúci slovenský vicemajster však potvrdil úlohu favorita, zvíťazil presvedčivo 5:0 a postúpil do štvrťfinále národného pohára. Domáci pred tisíckou divákov vydržali odolávať 34 minút, potom však skóroval Filip Hlohovský a o dve minúty neskôr aj kamerunský zadák Ernest Mabouka. "Proti takýmto súperom je dôležité čo najrýchlejšie streliť gól. Prišlo to, pomohlo nám to. Potom už sme zápas zvládli v hlavách, pristúpili sme k tomu zodpovedne, a to odzrkadľuje aj konečný výsledok. Premiérový gól za žilinský A-tím potešil, povzbudí ma do ďalšej práce," uviedol pre klubový web 27-ročný stredopoliar Hlohovský, ktorý prišiel zo Senice začiatkom septembra a posilnil žilinské rady.


Po zmene strán sa v drese MŠK gólovo presadili na pôde treťoligistu aj Martin Králik, Lukáš Jánošík a Jakub Paur, ktorý si po odchode Viktora Pečovského z hracej plochy pre svalové zranenie navliekol kapitánsku pásku. "Nie je dôvod k tomu, aby sme špekulovali so zostavou a niekoho šetrili. Vždy sa snažíme hrať naplno, aby sa to stalo naším zvykovým správaním a tieto návyky hráči dostali pod kožu. Chalani hrali s chuťou, maximálnym úsilím a neuspokojili sa za žiadneho stavu. Udržali parametre hry, ktoré sú pre takéto stretnutia dôležité," zhodnotil utorkové pohárové vystúpenie kormidelník Žiliny Adrián Guľa a doplnil: "Negatívom zápasu bolo po polhodine nútené striedanie Viktora Pečovského, na ktoré sme, dúfam, zareagovali včas. Kubo Paur bol na trávniku jedným zo služobne najstarších, zároveň jeho charakterové vlastnosti prispeli k tomu, že prebral kapitánsku pásku po Viktorovi."


Kapitán TJ FK Vyšné Opátske Pavol Turczyk nemal po stretnutí hlavu v smútku. "Nemyslím si, že sme si spravili hanbu. Sme amatérsky tím, zatiaľ čo Žilina je podľa mňa momentálne najlepší slovenský klub," uviedol pre portál profutbal.sk 36-ročný stredopoliar a pokračoval: "Začiatok duelu bol z našej strany veľmi dobrý, do prvého gólu sme hrali sympaticky. Postupom času nám odchádzali sily, nie sme tak trénovaní. Hrali sme štvrtý zápas za desať dní, to sa muselo prejaviť. A to nehovorím o individuálnej kvalite futbalistov MŠK. Pred dvoma mesiacmi hrala Žilina v španielskom Bilbau, teraz v Opátskom. Myslím si, že to z našej strany nebolo najhoršie. Doplatili sme na úzky káder, ale aspoň sme si zahrali proti prvoligistovi. Keby sme možno dlhšie udržali bezgólový stav, boli by sme ešte odvážnejší. Potom to už bolo len o udržiavaní čo najpriaznivejšej prehry. Odchádzali sme kondične i psychicky, navyše, súper chcel prikrášliť výsledok, čo sa mu napokon aj podarilo."


Druhým štvrťfinalistom Slovnaft Cupu sa stali v utorok večer futbalisti Zlatých Moraviec, ktorí si v súboji dvoch fortunaligových klubov poradili s hráčmi Spartaka Myjava 4:2. "Obidve mužstvá si vypracovali viacero šancí na skórovanie. My sme ich premenili viac, boli sme efektívnejší a zaslúžene zvíťazili," uviedol do mikrofónu televízie TA3 tréner FC ViOn Libor Fašiang. Šéf realizačného tímu "kopaničiarov" Norbert Hrnčár bol pochopiteľne nespokojný. "Z vypadnutia sme sklamaní. Inkasujeme veľa gólov. Napriek tomu, že sme strelili dva na súperovej pôde, keď dostaneme štyri, nemáme nárok na postup. V defenzívnych činnostiach sa musíme výrazne zlepšiť," citoval myjavský klubový web slová kormidelníka Spartaka.


Zlatomoravčania viedli v utorkovom stretnutí zásluhou Danijela Majkiča a kanoniera Tawambu Kanu 2:0, ale tesne pred polčasovou prestávkou si strelil "vlastenca" Toni Tipurič a vykresal nádej pre Myjavu. V 65. min však zvýšil na 3:1 pre FC ViOn Jhonnes Marques de Souza a hoci Peter Sládek kontaktným gólom znížil, posledné slovo mal v 72. min domáci Josip Krznarič.

Zostávajúci program osemfinálového 5. kola (hrá sa na jeden zápas):
Streda 4. novembra: FC Rohožník - FC VSS Košice, AFC Nové Mesto Mesto nad Váhom - FK Senica, MFK Dolný Kubín - AS Trenčín (všetky 13.30), FC DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov, ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (obe 17.00)
Streda 11. novembra: MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies