Savčenková je pripravená stať sa prezidentkou, ak si to Ukrajinci budú želať

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 12:08 • 2 min
Savčenková je pripravená stať sa prezidentkou, ak si to Ukrajinci budú želať

KYJEV - Ukrajinská pilotka Nadija Savčenková, ktorá sa v stredu vrátila do vlasti po dvojročnom pobyte v ruskej vyšetrovacej väzbe a väzení, dnes vyhlásila, že bude kandidovať za prezidentku, ak si to Ukrajinci želajú.

slovakia

left justify in out

Na svojej prvej tlačovej konferencii po návrate dnes novinárom povedala, že najradšej by sa vrátila k svojej práci vojenskej pilotky. Je však ochotná kandidovať za prezidentku "ak to Ukrajinci potrebujú", citovala ju tlačová agentúra AP.

 

Savčenkovej, odsúdenej v marci v Rusku na 22 rokov väzenia za spoluúčasť na vražde dvoch ruských novinárov televíznej spoločnosti VGTRK, udelil ruský prezident Vladimir Putin milosť. Vymenil ju za dvoch ruských občanov, odsúdených na Ukrajine na 14 rokov väzenia za účasť na bojových operáciách na strane proruských separatistov v Donbase. Obaja Rusi požiadali ukrajinského prezidenta Petra Porošenka o milosť a ten im vyhovel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies