Saudská Arábia zaznamenala výbuch nad hlavným mestom Rijád

NETKY.SK • 23 Január 2021, 13:55 • 2 min
Saudská Arábia zaznamenala výbuch nad hlavným mestom Rijád

Saudská Arábia dnes zaznamenala raketový alebo dronový útok na metropolu Rijád. Výbuch by mohli mať na svedomí povstalci podporovaní Iránom.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia dnes zaznamenala raketový alebo dronový útok na metropolu Rijád. Na sociálnych sieťach sa objavilo video zachytávajúce explóziu vo vzdušnom priestore nad mestom. Výbuch by mohli mať na svedomí jemenskí húsíovia, povstalci podporovaní Iránom. Tí sa však zatiaľ neprihlásili k zodpovednosti za útok. Koalícia vedená Saudskou Arábiou od roku 2015 podporuje medzinárodne uznávanú jemenskú vládu a bojuje proti húsíom, ktorí rok predtým prevzali kontrolu nad jemenským hlavným mestom Saná. Západní experti, Saudská Arábia a USA tvrdia, že Irán dodáva húsíom zbrane vrátane balistických rakiet. Teherán to však popiera. Počas vojny zahynulo už viac ako 112-tisíc ľudí, vrátane tisícok civilistov. Konflikt spôsobil aj jednu z najhorších humanitárnych kríz na svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies