Od soboty platí zákaz vycestovať na dovolenku do zahraničia. Ak odignorujete nariadenie, polícia hrozí mastnými pokutami

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 12:08 • 2 min
Od soboty platí zákaz vycestovať na dovolenku do zahraničia. Ak odignorujete nariadenie, polícia hrozí mastnými pokutami

BRATISLAVA - Oddnes platí zákaz vycestovať do zahraničia na rekreáciu, a to individuálnu aj skupinovú. Vláda prijala toto rozhodnutie na základe odporúčania pandemickej komisie vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento zákaz má zatiaľ platiť do 28. apríla. Vláda ho môže zrušiť aj skôr. O jeho prípadnom ďalšom trvaní bude rozhodovať na základe odporúčania pandemickej komisie.

 

Ako informovalo ministerstvo vnútra vo svojom profile na sociálnej sieti, polícia bude dôsledne kontrolovať a preverovať účel vycestovania osôb do zahraničia.

 

Prečítajte si tiež: Toto nemá so slobodou nič spoločné. Jana Bittó Cigániková komentuje zákaz dovoleniek v zahraničí


V prípade porušenia tohto obmedzenia môže polícia uložiť blokovú pokutu na mieste do výšky 1000 eur. Policajti budú kontroly vykonávať aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území SR, najmä pri letoch do obvyklých dovolenkových destinácií.

 



Policajný zbor žiada občanov, aby sa v prípade cestovania do zahraničia leteckou dopravou na iný účel ako na rekreáciu, dostavili k odletu v dostatočnom časovom predstihu.

 

Preverovanie účelu cesty do zahraničia môže spôsobiť navýšenie čakacej doby vybavovacieho procesu. Takisto polícia požiadala verejnosť o poskytnutie potrebnej súčinnosti pri preverovaní účelu ciest do zahraničia predložením hodnoverných dokladov preukazujúcich účel cesty.
 

Súvisiaci článok: Ak odignorujete nariadenie vlády a vycestujete na dovolenku za hranice, hrozí vám mastná pokuta!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona