Satelitné snímky ukazujú, že ruské lietadlo nezostrelila raketa

NETKY.SK • 3 November 2015, 09:11 • 2 min
Satelitné snímky ukazujú, že ruské lietadlo nezostrelila raketa

WASHINGTON - Satelitné snímky nepotvrdili teóriu, že ruské dopravné lietadlo, ktoré cez víkend havarovalo v Egypte, zostrelila raketa. S odvolaním sa na americkú televíziu NBC o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Špekulácie, že toto lietadlo zostrelila raketa, sú bezpredmetné," povedal pre NBC nemenovaný bezpečnostný zdroj.

 

Na infračervených záberoch z amerického satelitu podľa televízií NBC a CBS vidno tepelný záblesk nad Sinajským polostrovom práve v čase, keď oblasťou prelietavalo ruské lietadlo. Americkí bezpečnostní analytici predpokladajú, že mohlo ísť o výbuch v lietadle - buď explodovala palivová nádrž, alebo bomba. Avšak podľa nich nič nenasvedčuje tomu, že by lietadlo zostrelila raketa zem-vzduch.

 

Lietadlo A321 ruskej leteckej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu ráno približne pol hodiny po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo zhruba 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra provincie Severný Sinaj.

 

Na palube lietadla bolo 217 cestujúcich a siedmi členovia posádky. Podľa egyptských úradov katastrofu nikto neprežil. Väčšina cestujúcich boli Rusi, na palube boli aj štyria Ukrajinci a jeden Bielorus.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies