Šatan: Po ohňostroji sa už tešíme na duel s Levom

NETKY.SK • 14 December 2013, 10:37 • 2 min
Šatan: Po ohňostroji sa už tešíme na duel s Levom

BRATISLAVA - Slovan Bratislava bodoval v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v ostatných piatich zápasoch, túto sériu sa v rámci útoku na play-off pokúsi natiahnuť v nedeľu od 16.00 h v Prahe v prestížnom dueli s miestnym Levom.

slovakia

left justify in out

"Tieto zápasy predsa len majú trochu iný náboj. Aj preto, že v hľadisku určite bude veľa fanúšikov Slovana a ten zápas bude mať úplne inú atmosféru," povedal Miroslav Šatan pre web belasých po piatkovom veľmi cennom triumfe 5:4 na ľade CSKA Moskva. Hostia dali všetky svoje góly v prostrednej časti. "O zápase nepochybne rozhodol strelecký ohňostroj, ktorý sa nám podaril v druhej tretine. Na druhej strane musíme priznať, že sme mali aj veľa šťastia. V tretej tretine bol Jaro v bránke doslova zázračný, vychytal veľa šancí súpera. Rozhodla teda naša bojovnosť a vynikajúci výkon Jara Janusa," rekapituloval Šatan. 

Pri dvanástom vystúpení od októbrového príchodu do Slovana odklial svoju streleckú smolu Branko Radivojevič: "Pri tom mojom góle som veril, že Michelovo vyhodenie puku ešte dokážem dokorčuľovať. Potom som mal jednoducho šťastie, hodil mi to v podstate na hokejku a predo mnou už bola len prázdna bránka. Som rád, že mi takýto gól padol. Dúfam, že to pomôže." Radivojevič upozornil aj na negatíva, keď "vojaci" v záverečnom dejstve znížili z 2:5 na 4:5: "Nabudúce si musíme dať väčší pozor. Veľmi dobre sme odohrali 40 minút, ale takto musíme absolvovať celý zápas. Tretím gólom nás trochu zaskočili, zostali sme statickí, ale napokon sme to ubojovali, sú to pre nás veľké tri body." Bratislavčania zaostávajú za posledným ôsmym postupovým miestom do play-off Západnej konferencie o 11 bodov, pričom majú v porovnaní s predmetným Lokomotivom Jaroslavľ zápas k dobru. 

Brankár Jaroslav Janus po stretnutí v Moskve uviedol: "Samozrejme, pri niektorých zákrokoch v úvodnej časti hry som mal aj trochu šťastia. Som rád, že mi z tých šancí nedali viac gólov. V druhej tretine sme sa rozstrieľali, konečne sme využili aj nejaké presilovky. Možno trochu škoda tých dvoch gólov v tretej tretine. Niekto si pomyslí, že ak ide mužstvo do záverečnej dvadsaťminútovky s trojgólovým náskokom, tak to už ľahko dobojuje, ale tieto ruské tímy sú v každom okamihu nesmierne silné v ofenzíve. Bol to ťažký zápas úplne pre každého, určite jeden z najťažších, aké sme v tejto sezóne doteraz odohrali vonku." 

Slovan 15. októbra zvíťazil doma nad Levom 5:2, v predchádzajúcom súťažnom ročníku si odviezol z Prahy dva tesné triumfy. Lev zhodou okolností naposledy tiež hral v Moskve s CSKA a v stredu dominoval 3:0. Z ostatných piatich duelov na vlastnej pôde však vyťažil len šesť bodov z pätnástich možných. "Vonku hráme jednoduchší hokej ako doma. Súperi k nám jazdia s totálnou defenzívou. Vonku boríme my, hráme zodpovednejšie v obrane," načrtol možné dôvody brankár Atte Engren pre internetovú stránku klubu. "Slovan bude ďalší superťažký protivník. Býva to dosť vyhrotené, dokážu sa vyhecovať na viac ako 100 percent. Musíme odviesť dobrú prácu a nehnať sa zbytočne niekam dopredu," upozornil útočník Jiří Sekáč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies