SaS pripravilo polhodinové predstavenie: Politický kabaret Brusel

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 06:31 • 2 min
SaS pripravilo polhodinové predstavenie: Politický kabaret Brusel

BRATISLAVA - Európska únia nadmerne reguluje každodenný život ľudí a tí si to do veľkej miery neuvedomujú. Otvoriť oči im má politický kabaret Brusel, neblázni!, ktorého premiéru dnes uviedli predstavitelia strany SaS a kandidáti v májových voľbách do Európskeho parlamentu Ján Oravec, Richard Sulík a Lucia Nicholsonová. Asi polhodinové predstavenie režíroval Nikita Slovák.

slovakia

left justify in out

"EÚ veľmi často pripomína kabaret, ktorý napísali najmä bruselskí úradníci, a je viac smutný ako veselý. Nechceli sme sa samoúčelne vysmievať z únie, ale poukázať na to, že nadmerne reguluje každodenný život ľudí a ak bude takto pokračovať, je na najlepšej ceste do záhuby," upozornil líder eurokandidátky SaS Oravec.

      

V kabaretnom predstavení, ktoré je rozdelené do troch častí, Sulík a Nicholsonová demonštrujú viacero nezmyselných nariadení a regulácií, ktoré z Bruselu prichádzajú. Sulík, ktorý stvárňuje Horlivého eurokomisára, obhajuje schválené predpisy obmedzujúce sací výkon vysávačov a rozhorčí ho ponúknutá voda na jeho dehydrovaný organizmus, keďže únia nedovoľuje písať na fľašiach, že voda pomáha proti dehydratácii.
      

V duchu svojich nadriadených bojuje Horlivý eurokomisár aj proti sladeným ovocným šťavám, klasickým žiarovkám a za menšie splachovacie nádržky na záchodoch. Na druhej strane prideľuje eurofondy na zjazdovku na rovine v Dánsku, státisícový čistiaci stroj pre malú slovenskú obec či miliardy na nevyužívané grécke diaľnice.
      

"Brusel sa veľakrát blázni, niekedy mi rozum zastáva. Rozhodujú tam ľudia, ktorí majú k reálnemu životu veľmi ďaleko, rozhodujú od zeleného stola a myslia si, že lepšie vedia, ako majú ľudia žiť. Na druhej strane, tolerujú korupciu v eurofondoch. Výsledkom je, že mám často dôvod povedať Brusel, neblázni!" povedal pre TASR Sulík.
      

Dnešné predstavenie v bratislavskom Liberálnom dome, na ktoré sa prišlo pozrieť asi 50 ľudí, bolo prvé zo série 35 vystúpení po celom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies