Pozrite si, ktorí z troch najvyšších ústavných činiteľov zarába najviac!

NETKY.SK • 1 November 2021, 09:14 • 2 min
Pozrite si, ktorí z troch najvyšších ústavných činiteľov zarába najviac!

BRATISLAVA - Predseda parlamentu vlastní viacero luxusných nehnuteľností. Podľa majetkového priznania má aj dovolenkový dom v Thajsku.

slovakia

left justify in out

Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2020 prezidentka SR Zuzana Čaputová. O niečo menej zarobil Igor Matovič (OĽaNO), ktorý počas minulého roka zastával funkciu predsedu vlády. Najmenšie príjmy mal predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Vyplýva to z majetkových priznaní za rok 2020, ktoré zverejnili na webe NR SR.

 

Prezidentka za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2020 uviedla v priznaní príjem vo výške 157 598 eur. Iný príjem neuviedla. Hlava štátu tiež priznala nehnuteľný majetok ako rodinný dom, chatu a ornú pôdu v Pezinku. Priznala i vlastníctvo auta, úspory aj hypotekárny úver.

 

img

 

Expremiér Matovič podľa zverejneného priznania zarobil v minulom roku 62 634 eur z výkonu verejnej funkcie. Ani on neuviedol iný príjem. Okrem toho priznal len hotovosť. V oznámení neuviedol žiaden iný hnuteľný ani nehnuteľný majetok. Neuviedol ani užívanie nehnuteľnosti vo vlastníctve inej osoby.

 

img

 

Kollár mal minulý rok príjmy z výkonu verejnej funkcie vo výške 37 585 eur. Priznal viacero nehnuteľností, napríklad rodinný dom v bratislavskom Starom Meste, dom na thajskom Koh Samui, chatu v rakúskom Bergu či stavbu v Dubaji.

 

Medzi hnuteľným majetkom uviedol zariadenie nehnuteľností, umelecké diela zberateľskej hodnoty či zbierku hodiniek a šperkov. Priznal i peniaze a vklady v bankách, ochranné známky, cenné papiere, akcie v akciových spoločnostiach i obchodné podiely v s. r. o.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ktorý z ministrov zarobil najviac? Majetkové priznania verejných funkcionárov sú vonku!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies