SaS: Ak Glváč neodvolá Skuhru, spustíme proces odvolávania ministra

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 12:09 • 2 min
SaS: Ak Glváč neodvolá Skuhru, spustíme proces odvolávania ministra

BRATISLAVA - Opozičná SaS vyzýva ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD), aby odvolal riaditeľa Vojenského spravodajstva (VS) Ľubomíra Skuhru. Ak ten napriek tejto výzve nastúpi v pondelok (26.5.) do práce, liberáli začnú zbierať podpisy potrebné pod návrh na Glváčovo odvolanie z funkcie. Na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR ich potrebujú 30.

slovakia

left justify in out

"Niekoľkokrát sme už vyzývali ministra Glváča, aby postavil Skuhru mimo službu a umožnil tak aspoň aké-také objektívne vyšetrovanie. Dodnes tak nespravil. Ak v jeho písomnej správe nebude uvedené, že tak minister v najbližších hodinách učiní, začnem zbierať podpisy na odvolanie Glváča z funkcie ministra," deklaroval podpredseda SaS Ľubomír Galko. Líder SaS Richard Sulík ho doplnil, že Glváč sa snaží kryť celý škandál okolo údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) z rokov 2006 až 2010, o ktorom hovoria uniknuté dokumenty. Skuhra bol v tom období šéfom Vojenského obranného spravodajstva a podľa dokumentov sa mal na nekalých praktikách podieľať. Glváč po nástupe do funkcie ministra vymenoval Skuhru za šéfa zlúčeného VS.

SaS si podľa Galka urobila analýzu mediálnych vyjadrení ministra obrany a vrcholových dôstojníkov VS. "Najskôr tvrdili, že o ničom nevedia a že sa nič nestalo, nakoľko bol prípad iniciatívne odoslaný z VSS na Generálnu prokuratúru (GP) SR na príkaz premiérky a GP nič nezistila. Následne GP vyhlásila, že žiadne informácie jej nikto neposlal, ale sama si ich vyžiadala v inom prípade. Nasledovalo vyhlásenie námestníka VS Róberta Tibenského, že poskytol plnú súčinnosť autorovi skartovanej správy Vladimírovi Suchodolinskému a nariadil mu spracovať hodnotiacu správu. K čomu mal Suchodolinský vypracovať hodnotiacu správu a čo mal vyšetrovať, keď vraj žiadna kauza neexistovala?" pýtal sa Galko s tým, že tieto vyjadrenia, "ktoré si odporujú, dokazujú, že o všetkom vedeli, ale nekonali, účelovo klamú".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies