Šarapovová je už v semifinále, Williamsová má postup na dosah

NETKY.SK • 25 Október 2012, 07:10 • 2 min
Šarapovová je už v semifinále, Williamsová má postup na dosah

Šarapovová je už v semifinále, Williamsová má postup na dosah - Tenis Maria Šarapovová zdolala Agnieszku Radwaňskú. Serena Williamsová vyhrala v druhom vystúpení červenej skupiny nad čínskou tenistkou Na Li.

slovakia

left justify in out

img

Maria Šarapovová zdolala Agnieszku Radwaňskú. Serena Williamsová vyhrala v druhom vystúpení červenej skupiny nad čínskou tenistkou Na Li.

Americká tenistka Serena Williamsová má na dosah postup do semifinále šampionátu WTA Tour v Istanbule (dotácia 4,9 milióna dolárov). 

Olympijská šampiónka totiž uspela aj v druhom vystúpení v červenej skupine, keď ako nasadená trojka zdolala osmičku "pavúka" Číňanku Na Li v dvoch setoch 7:6 (2) a 6:3. 

V druhom dueli skupiny odvrátila svetová jednotka Victoria Azarenková proti Angelique Kerberovej v druhom sete dva mečbaly a po viac než trojhodinovej bitke Nemku napokon zdolala 2:1 na sety. 

Serena až do úspešného konca

Bývalej svetovej jednotke nevyšiel úvod duelu a po strate podania vo štvrtom geme prehrávala 1:4. Američanka však v ďalších minútach otočila na 5:4 a vynútila si tajbrejk, v ktorom dominovala. V druhom dejstve Serena Williamsová po rýchlom brejku odskočila Na Li na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. 

"Začala som dobre, no rýchlo som stratila rytmus, dopúšťala som sa množstva chýb a súperka sa tiež postupom času zlepšila. Podanie mi tiež nevychádzalo podľa predstáv. Musím si v prvom rade teraz oddýchnuť, jasné je, že viem hrať aj lepšie. Som rada, že som dnes napriek problémom vyhrala,"povedala do televíznych kamier po skončení zápasu Williamsová.

Azarenková zdolala Kerberovú

V druhom stretnutí červenej skupiny nastúpili proti sebe svetová i nasadená jednotka Bieloruska Victoria Azarenková a debutantka na Masters Nemka Angelique Kerberová. 

Nemka prejavila veľkú fyzickú odolnosť na konci prvého setu, keď otočila tajbrejk z 2:6 na 13:11. 

V druhom dokonca mala už svetovú líderku na lopate, no pri 5:4 zaváhala pri dvoch mečbaloch a jej skvelá hra napokon na premiérový triumf nestačila. Azarenková, znovu v skrátenom vyvrcholení, získala druhý set pre seba a pri stave 3:5 v treťom premenila pri súperkinom podaní hneď prvý mečbal. 

"Bojovala som veľmi dobre od úvodných gemov. Sú tu najlepšie hráčky na svete, v ceste za úspechom som musela načrieť až na dno svojich síl. Bola to veľká výzva vyhrať v takomto vypätom zápase. Súperka predviedla niekoľko skvelých úderov, ja som v niektorých prípadoch urobila hlúpe chyby, ale hlavné je, že som ja bola tou hráčkou, ktorá premenila mečbal," kometovala Bieloruska dramatický súboj, ktorý trval 3 hodiny a 6 minút.

Zápas trval viac ako tri hodiny

V zápase bielej skupiny už druhé víťazstvo dosiahla Ruska Maria Šarapovová. 

S premožiteľkou Češky Petry Kvitovej, ktorá napokon pre zápal priedušiek z turnaja odstúpila, Agnieszkou Radwaňskou sa však vytrápila a Poľku zdolala po viac ako troch hodinách v troch setoch 5:7, 7:5, 7:5. 

Po ňom sa už mohla tešiť z postupu do semifinále, pretože o postup ju vďaka lepšej vzájomnej bilancii nemôže pripraviť ani prípadná prehra s Austrálčankou Samathou Stosurovou, ktorá nahradila Kvitovú. Rozhodujúci moment zápasu prišiel v druhom sete za stavu 4:2 pre Radwaňskú, keď si Šarapovová vzala späť stratené podanie.

Červená skupina:
Serena Williamsová (3-USA) - Na Li (8-Čína) 7:6 (2), 6:3
Victoria Azarenková (1-Biel.) - Angelique Kerberová (5-Nem.) 6:7 (11), 7:6 (2), 6:3

Tabuľka: 
1. Serena Williamsová 2 2 0 4:0
2. Victoria Azarenková 1 1 0 2:1 
3. Na Li 1 0 1 0:2
4. Angelique Kerberová 2 0 2 1:4

Biela skupina:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 5:7, 7:5, 7:5 

Tabuľka:
1. Maria Šarapovová 2 2 0 4:1 4
2. Agnieszka Radwaňská 2 1 1 3:2 2
3. Samantha Stosurová 0 0 0 0:0 0
4. Sara Erraniová 1 0 1 0:2 0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies