Šarapovová do semifinále s rekordom, stratila iba deväť gemov

NETKY.SK • 22 Január 2013, 08:11 • 2 min
Šarapovová do semifinále s rekordom, stratila iba deväť gemov

Šarapovová do semifinále s rekordom, stratila iba deväť gemov

slovakia

left justify in out

img

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala druhou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Šampiónka z Melbourne z roku 2008 si vo štvrťfinále ako nasadená dvojka poradila s krajankou Jekaterinou Makarovovou (19.) za 66 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Šarapovová predvádza na tohtoročnom Australian Open spanilú jazdu a v doterajšom priebehu turnaja stratila iba deväť gemov, čo je nový rekord. Doteraz patril tento primát Američanke Monice Selešovej, ktorá v roku 1991 na ceste do semifinále Australian Open dovolila uhrať súperkám 12 hier. S ľaváčkou Makarovovou mala Šarapovová problémy iba v úvode zápasu, keď si za stavu 2:1 prehrala podanie. Duel zakončila esom. Jej semifinálovou súperkou bude šiesta nasadená Číňanka Na Li. Šarapovová má po úvodnom podujatí veľkej štvorky šancu vrátiť sa na post svetovej jednotky, musí však získať cennú trofej.

Po triumfe nad Makarovovou bola vlaňajšia finalistka z Melbourne spokojná. "Mám veľkú radosť, že sa mi na Australian Open opäť podarilo postúpiť do semifinále. Vždy je ťažšie, keď hráte tretí alebo štvrtý zápas a musíte čakať, kým sa dostanete na kurt. Snažím sa udržiavať v pohode a zatiaľ sa mi to darí. Je to taká rutina, kombinujem tréning s relaxom, navštevujem tie isté reštaurácie," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte. 

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Jekaterina Makarovová (19-Rus.) 6:2, 6:2.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies