Sapara v Ružomberku na hosťovaní, Boszorád na prestup

NETKY.SK • 28 Január 2015, 11:23 • 2 min
Sapara v Ružomberku na hosťovaní, Boszorád na prestup

RUŽOMBEROK - Vedenie slovenského fortunaligového klubu MFK Ružomberok s definitívnou platnosťou angažovalo do vlastných radov dvojicu Marek Sapara, Martin Boszorád, ktorí sa už dlhšie pripravovali s mužstvom spod Čebraťa.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentant SR Sapara (38 štartov / 5 gólov) prichádza z tureckého Osmanlisporu na hosťovanie do konca tejto sezóny 2014/2015, defenzívny univerzál a rodák z Nitry Boszorád podpísal s MFK zmluvu na 1,5 roka. Informuje o tom oficiálna internetová stránka ružomberského klubu.

 

Skúsený 32-ročný kreatívny stredopoliar Marek Sapara (nar. 31. júla 1982) a účastník majstrovstiev sveta v JAR 2010 by mal byť výraznou posilou a oporou tímu nového trénera Ivana Galáda a pomôcť mužstvu, ktorému po jesenných 19 odohraných kolách patrí so 16 bodmi nelichotivé predposledné 11. miesto, aj to iba zásluhou lepšieho skóre pred Duklou Banská Bystrica. "V Turecku sú všetky veci vysporiadané, takže s mojím pôsobením nebol žiadny problém," citoval portál fortunaliga.sk slová rodáka z Ďurďošíka, ktorý na margo súčasného postavenia MFK v tabuľke uviedol: "Tento tím absolútne neparí tam, kde sa nachádza. Stalo sa, odišlo veľa hráčov, jeseň sa jednoducho nevydarila. Lenže jar už musí byť diametrálne odlišná. Dúfam, že k tomu dopomôžem. Keď som z Ružomberka pred rokmi odchádzal, bolo to po zápase pred vypredaným štadiónom. Verím, že fanúšikovia sa v jarnej časti Fortuna ligy vrátia a budú nás podporovať tak ako vtedy." Odchovanec košického futbalu Sapara sa vracia do známeho prostredia, s Liptákmi v ročníku 2005/2006 získal double triumfom v slovenskej lige aj národnom pohári. Potom pôsobil v nórskom Rosenborgu Trondheim a tureckých kluboch Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaraspor a Osmanlispor, ktorého je stále kmeňovým hráčom. 

 

Dvadsaťpäťročný obranca či záložník Martin Boszorád (nar. 13. novembra 1989) strávil doterajšiu futbalovú kariéru v Nitre, kde od mládežníckych tímov prešiel až do seniorského mužstva. Ružomberskému tímu by mal pomôcť najmä v defenzívnych radoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies