San Maríno skórovalo po prvý raz od zápasu so Slovenskom v roku 2008

NETKY.SK • 11 September 2013, 19:00 • 2 min
San Maríno skórovalo po prvý raz od zápasu so Slovenskom v roku 2008

SERRAVALLE - Futbalisti San Marína síce v utorkovom zápase kvalifikácie MS 2014 prehrali s Poľskom 1:5, ale dali gól po bradatých piatich rokoch. Naposledy sa im to podarilo proti slovenským futbalistom, s ktorými v októbri 2008 prehrali 1:3.

slovakia

left justify in out

V Serravelle pred piatimi rokmi dávali góly Andy Selva a za hostí, ktorí napokon postúpili na šampionát do JAR, skórovali Stanislav Šesták, Ján Kozák a Miroslav Karhan. Proti Poliakom v utorok ukončil gólové suchoty Alessandro Della Valle, ktorého v stredu po návrate do zamestnania čakalo prekvapenie. Maloobchodník s keramikou skóroval proti Poľsku hlavou po priamom kope. 

"Privítali ma ako národného hrdinu. Bolo to zvláštne," opisuje Della Valle. "Už len samotný gól je pre náš tím ako sen, ale ako obranca to je nepredstaviteľné. Bolo to neuveriteľné," povedal 31-ročný autor gólu, ktorý ho so spoluhráčmi oslávil pizzou a pivom.

San Maríno sa nachádza na kopci v centrálnej časti Talianska neďaleko Rimini a Jadranského pobrežia. Má len 32.000 obyvateľov, pričom futbalovú registračku má len 1586 z nich. San Maríno figuruje na samom dne rebríčka FIFA spoločne s Bhutánom a Ostrovmi Turks a Caicos. Mirko Palazzi je jediným profesionálom v súčasnom kádri futbalistov San Marína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies