Samsung neúspešne rokoval o kúpe aktív firmy GE

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:46 • 2 min
Samsung neúspešne rokoval o kúpe aktív firmy GE

SOUL - Spoločnosť Samsung rokovala o odkúpení divízie elektrických spotrebičov americkej spoločnosti General Electric (GE).

slovakia

left justify in out

Rokovania však zlyhali vzhľadom na výhrady protimonopolných orgánov. Informovala o tom juhokórejská agentúra Yonhap News. Podľa nej rozhovory začala spoločnosť Samsung, ktorá reagovala na to, že sa spoločnosť GE nakoniec nedohodla na transakcii s firmou Electrolux AB vzhľadom na výhrady amerických regulačných úradov.

 

Podľa agentúry Yonhap News, ktorá neuviedla svoje zdroje, sa rokovania GE so Samsungom skončili pre nesúhlas amerických regulátorov. Juhokórejská firma je totiž významným hráčom na americkom trhu. Obe spoločnosti situáciu nekomentovali. Zároveň čínska spoločnosť Haier Group informovala, že odkúpi divíziu spotrebičov spoločnosti GE za 5,4 mld. USD.

 

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies