Samovražedný bombový útok v Kábule neprežilo desať ľudí

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 08:41 • 2 min
Samovražedný bombový útok v Kábule neprežilo desať ľudí

KÁBUL - Desať mŕtvych a štyroch zranených si vyžiadal dnes výbuch v afganskom hlavnom meste Kábul, kde samovražedný útočník odpálil nálož pri vozidle so zamestnancami súdu. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na vyhlásenie afganského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Podľa námestníka hovorcu tohto rezortu Nadžíba Dániša útočník s vestou s výbušninami prechádzal okolo uvedeného vozidla pešo v čase rannej dopravnej špičky. Obeťami tohto činu sú rovnako pracovníci súdu, ako aj civilisti.

 

K najnovšiemu teroristickému útoku v Kábule sa bezprostredne nikto neprihlásil. Odohral sa v ten istý deň, ako extrémistické hnutie Taliban potvrdilo usmrtenie svojho vodcu mullu Achtara Mansúra pri sobotňajšom útoku amerického bezposádkového lietadla v Pakistane a oznámilo meno jeho nástupcu. Stal sa ním mulla Hajbatulláh Áchúndzáda, jeden z Mansúrových zástupcov.

 

Väčší teroristický útok otriasol Kábulom naposledy 19. apríla, keď výbuch bomby po sebe zanechal 64 mŕtvych a stovky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies