Samovražedný atentátnik útočil na ostrove Jáva

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 10:09 • 2 min
Samovražedný atentátnik útočil na ostrove Jáva

JAKARTA - Veliteľstvo polície v meste Solo na indonézskom ostrove Jáva bolo dnes dejiskom samovražedného atentátu, v ktorom jeden z policajtov utrpel ľahké zranenie. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Veliteľ polícia pre centrálnu Jávu, generál Condro Kirono, vyslovil predpoklad, že útok mohla spáchať militantná sieť, ktorá sa pri svojich atentátoch zameriava na políciu a ďalšie bezpečnostné zložky. Dodal, že vyšetrovaním sa ukáže, či ide o už známu alebo novú teroristickú sieť.


K útoku v meste Solo došlo deň pred tým, ako moslimovia na celom svete - vrátane Indonézie, kde tvoria väčšinu obyvateľstva - budú sviatkom íd al-fitr sláviť koniec moslimského pôstneho mesiaca - ramadánu.


Solo je známe ako kolíska islamského radikalizmu na Jáve. Mesto je sídlom školy založenej abú Bakarom Bašírom, zakladateľom teroristickej organizácie Džamá islámíja a duchovným vodcom páchateľov útokov na ostrove Bali z roku 2002. O život v nich prišlo 202 ľudí, prevažne austrálskych turistov.


Indonézsky prezident Joko Widodo dnešný útok v Sole odsúdil a vyzval obyvateľov krajiny na pokoj, ale aj na ostražitosť počas nadchádzajúceho moslimského sviatku.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies