Samovražedný atentát v jednej z kábulských mešít si vyžiadal 27 obetí

NETKY.SK • 21 November 2016, 11:19 • 2 min
Samovražedný atentát v jednej z kábulských mešít si vyžiadal 27 obetí

KÁBUL - Samovražedný atentát, ku ktorému došlo dnes v šiitskej mešite v afganskom hlavnom meste Kábul, si vyžiadala najmenej 27 obetí na životoch a 35 ranených. Informovali o tom dnes tamojšie oficiálne miesta.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra potvrdilo, že terčom atentátu sa stala mešita v západnej časti Kábulu. Dodalo, že útočník k nej prišiel pešo a výbušniny v tzv. veste atentátnika aktivoval v čase, keď sa nachádzal v dave veriacich vnútri chrámu.

 

 

 

Agentúry tiež informovali, že na území Kábulu, v meste Bagrámí, dnes explodovala nastražená nálož. Podľa posledných informácií pri tom jeden človek zahynul a ďalší utrpel zranenia.

 

K zodpovednosti za tento útok sa prihlásila extrémistická sunnitská organizácia Islamský štát (IS).

 

Situácia v Afganistane sa v posledných mesiacoch výrazne zhoršila. Radikálne fundamentalistické hnutie Taliban, ktoré predtým ovládalo značnú časť územia afganského vidieku, podniká útoky aj na väčšie mestá. Okrem toho v Afganistane rastie vplyv džihádistickej organizácie IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies