Samec gorily sa neslušne správal k samiciam, musí sa sťahovať

NETKY.SK • 24 September 2013, 12:07 • 2 min
Samec gorily sa neslušne správal k samiciam, musí sa sťahovať

DALLAS - Samca gorily nížinnej západnej premiestnia zo zoologickej záhrady v Dallase do Južnej Karolíny, pretože sa neslušne správal k samičkám.

slovakia

left justify in out

Jednu z nich pohrýzol a ostatným sa posmieval, informovali predstavitelia zoo. V Južnej Karolíne, kde pracujú s problémovými gorilami, bude mať 195-kilogramový Patrick svoj vlastný výbeh a mládenecký život.

"Nie je to tak, že by sme to s ním neskúsili. Je tu už 18 rokov," povedala Laurie Holloway, hovorkyňa zoologickej záhrady v Dallase. Patrick údajne lepšie vychádza s ľuďmi, než s ostatnými gorilami. Tolerantnejší je pritom k samcom, avšak pre svoje nestabilné správanie žije už istú dobu oddelene. V Riverbanks Zoo v Južnej Karolíne bude zo začiatku tiež žiť osamote, no bude mať možnosť vidieť a cítiť nových susedov, ktorými budú ďalšie tri samce. Podľa Johna Davisa z Riverbanks Zoo budú možno nakoniec žiť všetci štyria spolu vo veľkom mládeneckom výbehu. 

Patrick sa narodil v roku 1990 v zoologickej záhrade v Bronxe. Po tom, ako ho opustila matka, ho previezli do zoo v Toronte, kde vyrastal po boku ďalšieho samca rovnakého veku. Ako päťročný sa následne dostal do zoo v Dallase, kde sa stal miláčikom návštevníkov. "Je nádherný a bystrý, všetci ho majú radi. Z jeho odchodu sme naozaj smutní, avšak je to najlepšie pre zoo aj pre Patricka," vysvetlila Holloway.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies