Safronova z Dinama Moskva neteší, že kluby KHL nebudú v Lige majstrov

NETKY.SK • 10 December 2013, 14:31 • 2 min
Safronova z Dinama Moskva neteší, že kluby KHL nebudú v Lige majstrov

MOSKVA - Rozhodnutie vedenia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nevstúpiť zatiaľ do nového projektu Ligy majstrov (august 2014-február 2015) nepotešilo generálneho riaditeľa Dinama Moskva Andreja Safronova a nazval ho zvláštnym.

slovakia

left justify in out

"Čestne, prečo KHL nevstúpila do Ligy majstrov, neviem," citoval Sport-express Safronova. "Chcel by som mať o tom podrobnejšie informácie. No poviem jedno - všetci hokejisti túžia víťaziť na dôležitých medzinárodných podujatiach. Víťaz Gagarinovho pohára znie dobre, ale ak sa stanete víťazom Ligy majstrov, to znie oveľa príjemnejšie. V takom prípade si sa stal majstrom spomedzi najlepších tímov," dodal Safronov, ktorého Dinamo je už dvojnásobným držiteľom Gagarinovho pohára (2012, 2013).

Safronov si pomohol aj porovnaním štartu na majstrovstvách sveta a olympiáde. "Čo je hlavné? Jednoznačne to druhé, pretože na olympijské hry idú najsilnejšie mužstvá. A Liga majstrov, to je tiež prestíž. Doteraz spomíname na Magnitku, alebo moskovské Dinamo, ktoré sa stali víťazmi Pohára majstrov. Preto je zvláštne, že sa nedospelo k dohode a že európsky hokej si nevypočul názory predstaviteľov ruských klubov."

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v pondelok rozhodla, že v LM sa predstavia mužstvá zo šiestich krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies