Dani Alves pokračuje v kariére, bude hrať v Mexiku

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 14:05 • 2 min
Dani Alves pokračuje v kariére, bude hrať v Mexiku

Krajný obranca Dani Alves svoje kopačky na klinec ešte nezavesí. Skúsený 39-ročný futbalista odchádza za novou výzvou do Mexika, kde podpísal kontrakt s mužstvom Pumas UNAM.

slovakia

left justify in out

Klub o zisku hviezdnej posily informoval na svojich sociálnych sieťach. Alves strávil najlepšie roky kariéry v Barcelone, za ktorú nastupoval v rokoch 2008-2016, pričom sa so spoluhráčmi tešil zo zisku šiestich ligových titulov a troch primátov v Lige majstrov. V januári tohto roka sa do klubu svojho srdca vrátil, aby mu pomohol z deviateho miesta ku konečnej druhej priečke. Hral dokonca za symbolické jedno euro.

 

 

„Teraz som ešte krajší, než keď som odchádzal. Ak si spomínate, keď som naposledy držal tento mikrofón, hovoril som, že neviem, kedy sa tento sen skončí. Ale som tu opäť a stále ten sen žijem. Vďaka vám sa cítim výnimočne, ako jeden z vás. To sa nikdy nezmení. Nech žije Barca, nech žije Katalánsko, nech žijú matky, ktoré vás priviedli na svet,“ prihovoril sa na začiatku roka priaznivcom.

 

Pred druhým pôsobením v Barcelone hrával jeden z najoceňovanejších krajných zadákov v brazílskom Sao Paule, kde skončil kvôli nevyplatenej mzde. Pamätať si ho môžete aj v dresoch Juventusu a parížskeho Saint Germain, kde sa stal majstrom Talianska a Francúzska. Alvesovi patrí rekord v počte získaných titulov na seniorskej úrovni, na konte ich má 46.

 

 

Pumas Unam bol založený v roku 1954 a v uplynulej sezóne najvyššej mexickej súťaže skončil na 11. mieste, hoci ide o historicky slávny klub, ktorý získal sedem domácich titulov. Pumas je známy svojím mládežníckym systémom, ktorý vychoval hráčov ako Hugo Sánchez, Jorge Campos, Luis Flores či Pablo Barrera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies