SAD Žilina pre bezplatné vlaky ruší linku do Komárna

NETKY.SK • 30 Január 2015, 16:28 • 2 min
SAD Žilina pre bezplatné vlaky ruší linku do Komárna

ŽILINA - Spoločnosť SAD Žilina v súvislosti s bezplatnou vlakovou dopravou pre študentov a seniorov ruší od 1. apríla diaľkovú autobusovú linku medzi Žilinou a Komárnom.

slovakia

left justify in out

„Dôvodom zmeny je dopad zavedenia bezplatnej prepravy pre žiakov, študentov a dôchodcov v železničnej doprave, keď na našej linke od novembra 2014 výrazne poklesol počet cestujúcich v úseku Nitra - Nové Zámky - Komárno,“ uviedla hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová s tým, že denné spojenie medzi Žilinou a Nitrou ostane naďalej zachované v nezmenených časoch s odchodom zo Žiliny do Nitry o 6:15 a z Nitry do Žiliny o 16:00.

 

Podľa generálneho riaditeľa SAD Žilina Petra Pobehu k rušeniu priameho spojenia medzi Žilinou a Komárnom pristupovali s určitou dávkou nostalgie. „Pretože sme túto linku prevádzkovali viac ako 40 rokov a pokladali sme ju za rodinné striebro. Diaľková autobusová doprava, na rozdiel od rýchlikov, nie je dotovaná a keď sa linka dostane do červených čísel, nie je možné ju ďalej prevádzkovať,“ povedal Pobeha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies