Saakašviliho prevezú do vojenskej nemocnice. Ukončí hladovku!

NETKY.SK • 19 November 2021, 21:07 • 2 min
Saakašviliho prevezú do vojenskej nemocnice. Ukončí hladovku!

TBILISI - Na Saakašviliho prevoz dala v piatok súhlas gruzínska vláda. Rozhodla sa tak aj pod tlakom exprezidentových priaznivcov, ktorí sa preňho domáhali lepšej zdravotnej starostlivosti - aspoň v bežnej nemocnici, keď nie na súkromnej klinike.

slovakia

left justify in out

Bývalého gruzínskeho prezidenta Michaila Saakašviliho prevezú v piatok z väzenskej do vojenskej nemocnice v meste Gori, kde ukončí svoju hladovku. Novinárom to povedal jeho právnik Nika Gvaramia. Sedemtýždňová hladovka spôsobila Saakašvilimu neurologické problémy, dodala agentúra AP. "Saakašviliho dnes prevezú do vojenskej nemocnice v Gori. Nepoviem presný čas, bude to neskoro (v noci). Hneď, ako sa dostane do nemocnice, ukončí hladovku," oznámil Gvaramia.

 

img

 

Saakašviliho právnici i jeho osobný lekár opakovane upozorňovali na riziko zhoršenia jeho zdravotného stavu, dokonca aj na nezvratné poškodenie jeho zdravia. Médiá vo štvrtok informovali, že Saakašvili spadol a stratil vedomie. Došlo k tomu na konci štvrtkovej návštevy jeho právnika vo väzení.

 

Prečítajte si tiež: Exprezident Saakašvili skončil v nemocnici. Viac ako mesiac drží hladovku!

 

Kancelária gruzínskeho ombudsmana pre ľudské práva uviedla, že Saakašviliho pád spôsobil stav nazývaný Wernickeho encefalopatia, ktorú vyvoláva nedostatok vitamínu B a môže viesť k problémom so zrakom a motorikou.

 

img

 

Saakašviliho zatkli a uväznili 1. októbra, krátko po návrate z exilu na Ukrajine. Odvtedy drží hladovku na protest proti svojmu väzobnému stíhaniu, ktoré považuje za politicky motivované.

 

Možno vás zaujme: Lukašenko plánuje tvrdo zakročiť voči opozícii. Migrantov v Bielorusku nechce

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies