S požiarmi v USA bojovalo viac ako 1000 hasičov, evakuovali jadrovú elektráreň!

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:12 • 2 min
S požiarmi v USA bojovalo viac ako 1000 hasičov, evakuovali jadrovú elektráreň!

LOS ANGELES - Viac ako 1000 požiarnikov bojovalo v noci na dnes so sériou rýchlo sa rozširujúcich požiarov, ktoré sa šírili oblasťou San Diega aj napriek nasadeniu viac ako 20 hasičských lietadiel. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Najhoršie škody utrpelo mestečko Carlsbad, kde oheň zničil približne 25 domovov, vrátane 18-bytového bloku.

      

Ďalší požiar v Camp Pendletone, rozsiahlej základni americkej námornej pechoty, si vyžiadal evakuáciu jadrovej elektrárne San Onofre.
      

Bill Horn, vrchný úradník okresu San Diego, pre televíziu CNN povedal, že načasovanie a umiestnenie šiestich požiarov naznačuje úmyselné zapálenie. "Ohne začali na šiestich rozličných miestach blízko ciest," povedal Horn. "Šesť takýchto požiarov je príliš veľká náhoda," dodal.
      

Spravodajská televízia informovala, že z domovov evakuovali viac ako 100.000 ľudí. Guvernér Kalifornie Jerry Brown vyhlásil v okrese San Diego núdzový stav, aby sa v oblasti mohli zhromaždiť väčšie hasičské prostriedky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies