S novými investormi majú prísť do Hlohovca stovky pracovných miest

NETKY.SK • 2 Február 2017, 14:11 • 2 min
S novými investormi majú prísť do Hlohovca stovky pracovných miest

HLOHOVEC – Do priemyselného parku v Hlohovci mieria ďalší dvaja investori, ktorí môžu v priebehu troch-štyroch rokov vytvoriť 500 až 1 000 nových pracovných miest. Informoval o tom primátor Hlohovca Miroslav Kollár.

slovakia

left justify in out

Ich produkcia bude zameraná na automobilový priemysel, odberateľmi však nebudú len automobilky na Slovensku, ale v celej Európe. Identitu investorov bude podľa Kollára možné zverejniť po skončení všetkých rokovaní v priebehu najbližších týždňov. Hlohovec bude zrejme musieť meniť aj územný plán, pretože časť požadovaného územia už nie je určená pre výrobu.


Okres Hlohovec má tretiu najnižšiu nezamestnanosť na Slovensku (3,46 %), vedenie mesta preto podľa Kollára investorom ponúklo pomoc pri hľadaní nových zamestnancov. Jednou z možností by bolo dostať do mesta ľudí z iných regiónov Slovenska.


Najnižšia nezamestnanosť na Slovensku bola v závere minulého roku v okresoch Piešťany, Galanta, Hlohovec a Trnava, všetky sa nachádzajú v Trnavskom kraji. Miera nezamestnanosti v nich bola nižšia ako 3,6 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies