S novou platformou Threads prichádzajú už aj prvé problémy: profil na nej si nemôžete vymazať, ak si nevymažete aj profil na Instagrame

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 20:00 • 2 min
S novou platformou Threads prichádzajú už aj prvé problémy: profil na nej si nemôžete vymazať, ak si nevymažete aj profil na Instagrame

SVET - Noví používatelia platformy Threads sú zmätení, keď zistili, že ich profily nemožno vymazať bez toho, aby sa nevymazal aj celý ich účet na Instagrame.

slovakia

left justify in out

Najnovšie "dieťa" v bloku sociálnych médií, Threads, je úplne nová textová konverzačná aplikácia Instagramu, ktorá bola spustená včera (6. júla). Označované ako hlavný rival k Muskovmu Twitteru, Threads je opísaný ako "nový spôsob zdieľania s textom", ktorý "utvára budúcnosť internetu".

 

Nová platforma, ktorá bola spustená ako nástroj pre komunity, aby sa spojili a diskutovali o dnešných témach a budúcich trendoch – nová platforma sa líši od Instagramu z niekoľkých dôvodov. Na rozdiel od Instagramu, ktorý spojil bilióny ľudí po celom svete kvôli fotkám a videám, autori Threads vysvetľujú: "Našou víziou s Threads je vziať to, čo Instagram robí najlepšie a rozšíriť to na text, vytvoriť pozitívny a kreatívny priestor na vyjadrenie svojich myšlienok."

 

"Presne ako na Instagrame, s Threads môžete sledovať a spojiť sa s priateľmi a tvorcami, ktorí zdieľajú vaše záujmy - vrátane ľudí, ktorých sledujete na Instagrame a mimo neho. A môžete použiť naše existujúce bezpečnostné a užívateľské ovládanie."

 

A je jasné, že ľudia sa podľa spoluzakladateľa a výkonného riaditeľa Marka Zuckerberga nevedeli dočkať, kedy naskočia na najnovšie šialenstvo, keďže za menej ako 24 hodín sa zaregistrovalo viac ako 30 miliónov ľudí.

Napriek tomu, že ide o kľúčové separácie medzi spôsobmi fungovania dvoch platforiem, mnohí používatelia boli šokovaní, keď zistili, že nemôžu vymazať svoj účet v Threads bez toho, aby vymazali svoj prepojený účet v Instagrame, ktorý je potrebný na začatie práce na novej aplikácii.

 

V doplnkovej politike ochrany súkromia materská spoločnosť Threads - Meta - vysvetľuje: "Môžete deaktivovať svoj Threads profil hocikedy, ale váš profil môže byť vymazaný len vymazaním účtu v Instagrame." Keď sa to ľudia dozvedeli, tak sa celá lavína rozbehla do sociálnych médií, aby sa podelili o svoje reakcie. Jeden užívateľ Twitteru napísal: "Deaktivoval som svoj účet, ale ukázalo sa, že nemôžeš vymazať Threads svoj účet *bez toho, aby si nevymazal svoj účet na Instagrame* tak sa asi radšej neprihlasuj!"

 

 

 

 

Ďalší sa sťažoval: "Popri tom, ako vidieť každého, ako sa zhlukuje do Threads a sťažuje sa naň, a napokon si uvedomí, že nemôže odstrániť svoj účet bez toho, aby odstránil aj svoj Instagram, je zlato. Nič menej by som od Mety nečakal."

 

A tretí účet dodáva: "Bolo to blízko k tomu, aby som sa dostal do Threads, pokým som sa nedozvedel, že nemôžete jednoducho odstrániť účet bez toho, aby ste neodstránili celý svoj Instagram, takže nie, ďakujem."

Vedúci Instagramu Adam Mosseri bol odvtedy informovaný o aktuálnej téme objasňujúcej zmätok v súvislosti s vymazaním účtu. Napísal k tomu: "Dostal som niekoľko otázok o odstránení vášho účtu. Aby sme si to ujasnili, môžete deaktivovať svoj účet v Threads, ktorý skrýva váš profil a obsah, môžete nastaviť svoj profil na súkromný, a môžete vymazať jednotlivé príspevky na Threads - všetko bez vymazávania svojho Instagram účtu."

 

"Threads je poháňaný Instagramom, takže teraz je to len jeden spojený účet, ale hľadáme spôsob, ako vymazať váš účet v Threads oddelene," dodal Mosseri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
UNILAD, The Verge / Marek Nemček Foto: Getty Images / Mateusz Slodkowski / DeFodi Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies