A. Danko: Ministrom pre cestovný ruch a šport bude Dušan Keketi

NETKY.SK • 8 November 2023, 08:00 • 2 min
A. Danko: Ministrom pre cestovný ruch a šport bude Dušan Keketi

BRATISLAVA - Na post ministra pre cestovný ruch a šport by mal byť vymenovaný na budúci týždeň šéf bratislavského letiska Dušan Keketi. Vyhlásil to na utorkovej konferencii HORECA predseda strany SNS Andrej Danko s tým, že bude zatiaľ ministrom bez kresla.

slovakia

left justify in out

"Nejdeme budovať nejaké ministerstvo pre niekoho, ale ideme zosumarizovať zamestnancov štátnej správy. Minister bude kontaktnou osobou vo vláde aj na systematizáciu a čerpanie eurofondov, ako aj systematizáciu pomoci pre podnikateľov," dodal Danko s tým, že ako príklad uviedol zrýchlené odpisy pri rekonštrukcii hotelov.


Taktiež uviedol, že rezort bude mať dvoch štátnych tajomníkov, pričom jeden bude mať na starosti šport a druhý cestovný ruch. Jedným z nich, ktorý vedie oblasť športu, je podpredseda SNS Ján Krišanda.


Hovorkyňa strany SNS Zuzana Škopcová pre TASR uviedla, že ministerstvo bude financované z dane z príjmov prevádzkovateľských stávkových kancelárií a hazardných hier a zo zisku štátnej akciovej spoločnosti Tipos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / Pavel Neubauer
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies