S Keithom Flintom sa naposledy rozlúčia 29. marca

NETKY.SK • 24 Marec 2019, 08:39 • 2 min
S Keithom Flintom sa naposledy rozlúčia 29. marca

BRATISLAVA - Žijúci členovia skupiny Prodigy pozvali fanúšikov zosnulého Keitha Flinta, aby sa s ním prišli 29. marca naposledy rozlúčiť. Obrad v kostole v Essexe bude síce podľa nich prístupný len rodine a blízkym priateľom, ale vonku budú umiestnené reproduktory, ktoré dianie sprostredkujú verejnosti. Štyridsaťdeväťročný Flint si vzal život začiatkom mesiaca.

slovakia

left justify in out

Keith Charles Flint bol britský spevák, člen elektronickej hudobnej skupiny The Prodigy. Narodil sa a vyrastal v Essexe v meste Chelmsford.

 

V začiatkoch The Prodigy pôsobil ako tanečník, až kým sa nerozhodol pre úplnú zmenu imidžu. Dlhé vlasy si dal skrátiť a začal nosiť jedinečný účes v tvare dvoch punkáčskych „kohútov“, pričom stred jeho hlavy zostal vyholený. Skladbou „Firestarter“, ku ktorej sám napísal text, sa stal ikonou, kontroverzným punkerom a tvárou The Prodigy.

 

obrazok

 

Dňa 4. marca 2019 bola privolaná Essexská polícia k domu Keitha Flinta, kde bol nájdený mŕtvy. Polícia skonštatovala, že išlo o samovraždu. V nasledujúci deň, oficiálna webová stránka kapely oznámila smrť ich hlavného člena a skupina The Prodigy zrušila všetky plánované koncerty. Veľa osobností si uctilo jeho pamiatku fotkami na internete, kde väčšina z nich spomínali Keithov jemný temperament, ilustrujúci jeho osobnú láskavosť, zdvorilosť a veľkorysosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies