Š. Harabin poslal poslancom zmluvu k svojmu bytu

NETKY.SK • 31 Júl 2012, 11:13 • 2 min
 Š. Harabin poslal poslancom zmluvu k svojmu bytu

Š. Harabin poslal poslancom zmluvu k svojmu bytu - Politika Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin predložil členom Výboru Národnej rady pre nezlučiteľnosť funkcií zmluvu o dielo k svojmu bytu na Záhradníckej ulici.

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin predložil členom Výboru Národnej rady pre nezlučiteľnosť funkcií zmluvu o dielo k svojmu bytu na Záhradníckej ulici. Podľa medializovaných informácii pri jeho kúpe dostal viac ako 40 percentnú zľavu, čo okrem iných zaujalo aj predsedu výboru Miroslava Beblavého (SDKÚ-DS). Minulý týždeň navrhol, aby okolnosti poskytnutej zľavy preskúmal výbor.
      "Harabin poskytol zmluvu o dielo, v ktorej boli stanovené všetky okolnosti kúpy a podmienky rovnako aj cena za byt na Záhradníckej ulici v Bratislave. Byt kúpil spoločne s manželkou a zmluvu uzavreli 19. júna 2006," informoval TASR tlačový odbor najvyššieho súdu. Po lustrácii všetkých registrov na NS SR dostali poslanci výboru aj potvrdenie, že spoločnosť, ktorá Harabinovi byt predala, nemala a ani v súčasnosti nemá na Najvyššom súde SR vedený žiadny spor, informoval ďalej tlačový odbor. Zároveň pripomenul, že v čase podpisu zmluvy nebol verejným funkcionárom, ale radovým trestným sudcom. Parlamentné voľby v roku 2006 boli 17. júna, vláda Roberta Fica (Smer-SD), v ktorej bol Harabin ministrom spravodlivosti začala úradovať 4. júla.
      "V rámci transparentnosti a otvorenosti som poslancom zaslal dôkazy, ktoré vyvracajú akékoľvek špekulácie. Moje majetkové priznania sú roky na internete. Zároveň však vyzývam pána Beblavého, aby aj on zverejnil zmluvu preukazujúcu okolnosti kúpy svojej vily a daňové priznania, keďže tvrdí, že zarábal milióny už ako dvadsaťpäťročný. Verejne sa ho pýtam, koľko odviedol na daniach," vyhlásil Harabin. Podľa svojich slov verí, že jeho dôkazy vyvrátia podozrenia. "Túto formu volím pre zabránenie pokračujúcej mediálno-politickej kampani voči mojej osobe, ktorá poškodzuje nielen moje meno a moju rodinu, ale aj súdnictvo ako také," povedal Harabin. Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií bude o Harabinovom byte rokovať dnes.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies