Rybáriková postúpila do osemfinále, znovu predviedla skvelý obrat!

NETKY.SK • 19 Január 2018, 08:32 • 2 min
Rybáriková postúpila do osemfinále, znovu predviedla skvelý obrat!

MELBOURNE - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako devätnásta zvíťazila za 124 minút 7:5, 3:6, 6:1 nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou v piatkovom zápase 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (15. - 28. januára, tvrdý povrch Plexicushion, celková dotácia 55 miliónov AUD). V osemfinálovom 4. kole bude Rybáriková v nedeľu hrať s úspešnou z duelu Kiki Bertensová (Hol.-30) - Caroline Wozniacka (Dán.-2).

V prvej časti, v ktorej priebežne zaostávala 2:5, zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková odvrátila na príjme v deviatom geme tri setbaly K. Bondarenkovej v rade. Okrem súperky prekonala v Margaret Court Arene aj extrémne teplo a zdravotnú indispozíciu: nechala sa ošetriť v šatni za stavu 0:3 v druhom dejstve. Nevyhla sa síce tretiemu setu, ale v ňom odskočila na 3:0 a nadobro naznačila rozhodnutie brejkovou poistkou v šiestej hre - 5:1. Následne sa dopodávala na 30, využila hneď prvý mečbal.

 

"Bol to veľmi ťažký a vyrovnaný zápas. V prvom sete som mala veľké šťastie, že som to dokázala otočiť. V druhom dejstve bola súperka jasne lepšia od základnej čiary, v treťom sete som sa ale ja veľmi zlepšila. Keď odišlo slnko, hrala som už svoj dobrý tenis. Verím, že v tom môžem pokračovať aj v ďalšom kole. Dnes bolo veľmi teplo a chcem sa preto poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí prišli na tento zápas a povzbudzovali," povedala Magdaléna Rybáriková vo vysielaní Eurosportu.

 

Pre Rádio Slovensko na margo zápasu poznamenala. "Bol to taký zvláštny duel. Ani sama neviem, ako sa mi podarilo vyhrať prvý set. Za stavu 5:3 a 40:15 zahrala Bondarenková dobrú loptu, no rozhodcovia zahlásili aut a výmena sa opakovala. Mohla som prvý set pokojne prehrať a ťažko povedať, akoby sa to potom celé vyvíjalo. Tento moment Bondarenkovou zamával, zostala stuhnutá. V druhom sete hrala rýchlo, vypaľovala víťazné bekhendy z každej pozície. V treťom sete som však hrala výborne, pretlačila som ju aj vo výmenách, čo bolo rozhodujúce."

 

Postup Rybárikovej do osemfinále potešil aj generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku. "Magda podala výborný výkon a dosiahla úžasný úspech. Je to skvelý výsledok pre celý slovenský tenis. V treťom sete Bondarenková veľmi znervóznela, čo Magda využila. Zvládla druhý náročný trojsetový zápas za sebou, čo svedčí o tom, že kondične je na tom veľmi dobre. Teraz je už všetko otvorené. Magda výborne podáva a má zbrane na to, aby uspela aj v osemfinále, či už bude jej súperkou Wozniacka alebo Bertensová," uviedol pre TASR Moška.

 

Vlaňajšia semifinalistka Wimbledonu má v Melbourne už istú prémiu 240.500 austrálskych dolárov pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 18. mieste - najvyššie v kariére. 


Dvadsaťdeväťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 21. v singlovom renkingu WTA, sa v bilancii zo vzájomných súbojov s 31-ročnou K. Bondarenkovou (94., v minulosti však bola aj na 29. mieste) ujala vedenia 3:2. Už má istotu prémie 250 000 AUD brutto a 240 bodov do hodnotenia. V online prepočte sa posunula na 18. post. Nedávna členka Top 20 Rybáriková ešte zaostáva o dve kolá za osobným rekordom na veľkej štvorke v podobe semifinále londýnskeho Wimbledonu 2017, zároveň si o dve kolá zlepšila trojnásobné doterajšie maximum na južnej pologuli zo sezón 2014 - 2016. Vlani v metropole Viktórie absentovala po dvoch operáciách z leta 2016. 

 

Rybáriková mala na Australian Open po prvých piatich štartoch skóre 0:5, potom tri razy postúpila do 2. kola. Vlani u "protinožcov" neštartovala pre zdravotné problémy. V rámci podujatí veľkej štvorky postúpila do osemfinále singla po druhý raz. Tohtoročný Australian Open je pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku 38. grandslamovým turnajom.

Dvojhra žien - 3. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR-19) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 7:5, 3:6, 6:1 za 124 minút

 

img

Foto: TASR

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies