Rybári chytili žraloka tigrieho s hmotnosťou 394 kg

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 15:19 • 2 min
Rybári chytili žraloka tigrieho s hmotnosťou 394 kg

SYDNEY - Rybári pri pobreží chytili 394 kilogramového žraloka tigrieho.

slovakia

left justify in out

Rybárom trvalo viac ako 45 minút, kým žraloka vytiahli. Následne sa vybrali do Port Hacking v Sydney v Sutherland Shire so svojím úlovkom, aby ho odvážili.

 

img

 

Na snímke vidno, ako jeden z rybárov drží žraločiu plutvu, aby žralok nespadol do vody.

 

 

Podobný prípad

 

Nie je to prvýkrát, čo bol v tejto oblasti ulovený obrovský tigrí žralok. V roku 2019 sa to podarilo iba  osemročnému chlapcovi, ktorý ulovil žraloka, ktorý vážil 314 kg.  Paradoxom bolo to, že sám chlapec vážil iba 40 kg.

 

img

 

V tom čase mladík v rozhovore pre denník The Daily Telegraph priznal, že sa pri pokuse vytiahnuť žraloka na loď, cítil „nervózny“. Chlapec dúfal, že posádka lode dostane žraloka na palubu.

„Bol som naozaj nadšený, keď ho dostali,“ povedal chlapec.

 

 

Je lov žralokov legálny?

 

Lov žralokov je v Novom Južnom Walese legálny. Rybári môžu uloviť jedného žraloka. Žraloky nie sú na zozname ohrozených druhov, sú však uvedené ako „takmer ohrozené“ Medzinárodnou úniou pre ochranu prírody.

 

Aj keď je to povolené, niektorí rybári sú na sociálnych sieťach dosť kritizovaní, za takéto jednanie. Rybári by mali byť opatrní pri zverejňovaní svojich úlovkov. Reakcie niektorých fanúšikov podnietili Asociáciu lovu rýb v Novom Južnom Walese k vydaniu pokynov k tomu, čo by môžu zdieľať online.

 

„Existujú ľudia, ktorí sa trochu obávajú odporu, že idú von a vážia rybu, aj keď v 90 percentách ju berú na jedlo a na to, čím sú konanie je legálne,“ povedal predseda asociácie Garry Chenoweth pre ABC.

 

Vedec z Austrálskej spoločnosti na ochranu morí, Leonardo Guida, uviedol, že 30 percent všetkých druhov žralokov čelí globálnej hrozbe vyhynutia. Mnoho z nich chce urobiť správnu vec a tak zviera chytia a vypustia zdravé do vody,“ vysvetlil Guida.

 

Podobný článok: Austrálskym bušom sa 5 rokov túlala ovca. Jej vlna vážila 35 kilogramov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies