RVR udelila jednu pokutu a voči vysielateľom začala i správne konania

NETKY.SK • 25 November 2015, 07:47 • 2 min
RVR udelila jednu pokutu a voči vysielateľom začala i správne konania

BRATISLAVA – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes udelila jednu pokutu, voči vysielateľom začala i viacero správnych konaní vo veci možného porušenia zákona.

slovakia

left justify in out

Sankciu vo výške 3319 eur dostal vysielateľ televízie Markíza. Koncom mája v jednom prípade zreteľne neoddelil reklamu od iných programov. Porušil tým aj paragraf hovoriaci o dĺžke reklamných šotov.

 

Voči vysielateľom začala RVR tri správne konania. V prvom prípade ide o RTVS. Začiatkom septembra mohlo podľa RVR dôjsť k porušeniu zákona v paragrafe, ktorý hovorí o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov. V dvoch prípadoch neboli podľa rady oddelené názory a komentáre od informácií spravodajského charakteru. Príspevky sa týkali ročného zúčtovania poistného a funkcie colnej správy.

 

V druhom prípade začala správne konanie vo veci možného porušenia zákona u vysielateľa televízie Senzi. Ten koncom septembra vysielal v istom čase v rozpore s udelenou licenciou. Voči vysielateľovi televízie DAJTO začala RVR správne konanie vo veci možného porušenia zákona v paragrafe o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies