BRATISLAVA – Nechce sa Vám stáť hodiny pri sporáku a vyvárať ? Kúpte ružičkový kel, klobásu, smotanu a uvarte túto polievku.
Suroviny pre 4 osoby:
400 g ružičkového kelu, 2 cibule, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 liter vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 klobásu, 100 ml šľahačkovej smotany,
Príprava:
1. Cibuľu opražíme na oleji.
2. Pridáme múku, prilejeme vývar, dáme očistený kel, soľ, mleté čierne korenie a varíme do mäkka, asi 15 minút.
2. Klobásu pokrájame a opražíme sa sucho na panvici.
3. Smotanu vyšľaháme, zmiešame s klobásou a zdobíme naservírovanú polievku.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies