Rusnák odstrčil dvojmetrového Koubka: Chcel rozhodiť spoluhráča

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:52 • 2 min
Rusnák odstrčil dvojmetrového Koubka: Chcel rozhodiť spoluhráča

LIBEREC - Futbalisti FC Groningen v zostave aj so slovenským reprezentantom do 21 rokov Albertom Rusnákom získali vo štvrtok prvý bod v Európskej lige UEFA 2015/2016. V zápase 3. kola skupinovej fázy remizovali na ihrisku Slovana Liberec 1:1.

slovakia

left justify in out

Diváci na Štadióne U Nisy videli góly až v záverečnej desaťminútovke. Domáci sa ujali vedenia zásluhou Kevina Luckassena, ktorý skóroval tri minúty po tom, ako Holanďania prišli o vylúčeného Michaela de Leeuwa. Hosťom sa podarilo vyrovnať v nadstavenom čase, keď pokutový kop premenil Danny Hoesen.

 

Pred penaltou chcel liberecký brankár Tomáš Koubek exekútora znervózniť, ale to sa nepáčilo Rusnákovi a dvojmetrového gólmana rázne odstrčil. Hoesen napokon aj so šťastím vyrovnal na konečných 1:1. "Je síce dvojnásobný, ale chcel rozhodiť nášho strelca, keď sa chystal k pokutovému kopu. Stále naňho hovoril, tak som ho odstrčil, nech sa stará o seba," povedal Rusnák pre portál isport.cz. S bodom z Liberca bol spokojný: "Pre nás získať bod, keď sme dohrávali o desiatich, je super výsledok. Urobil som to pre tím, po zápase sme si s Tomášom podali ruky a zasmiali sa tomu. Boli sme v pohode."

 

Rusnák sa narodil vo Vyškove, reprezentuje však Slovensko. "Narodil som sa síce v Čechách, ale občianstvom som Slovák. Je to také zmiešané, na jednej strane domáce, ale aj trochu vzdialené. Naše národy však majú k sebe stále blízko, stále je tu nejaký vzťah. Sme si dosť podobní. Vládne medzi nami rivalita, ale nenávisť určite nie," dodal reprezentant SR 21.

 

Liberec si zásluhou získaného bodu udržal druhé miesto v tabuľke, Groningen je štvrtý. Poradie F-skupiny vedie stopercentná Braga.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies