Ruský YouTube zablokoval seriál, v ktorom hrá Zelenskyj

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 07:44 • 2 min
Ruský YouTube zablokoval seriál, v ktorom hrá Zelenskyj

MOSKVA - Od 22. mája si v Rusku prostredníctvom YouTube sitcom Sluha národa s Volodymyrom Zelenskyjm v hlavnej úlohe nepozriete.

slovakia

left justify in out

YouTube sa pre ruských používateľov rozhodol zablokovať prístup k seriálu Sluha národa. Údajne by malo ísť o problém nevysporiadaných autorských práv, pričom táto situácia je len dočasná a čoskoro sa k nemu prostredníctvom YouTube dostanú opäť aj ruskí diváci.

 

Ak si v súčasnosti na spomínanej platforme vyhľadáte kanál štúdia Kvartal 95, ktoré seriál so Zelenskyjm natočilo a spomínaný seriál tu vyhľadáte, objaví sa informácia, že video v danej krajine nie je k dispozícii. Sitcom pritom pravidelne sledovali milióny divákov. Samotná spoločnosť Kvartal 95 sa k situácii zatiaľ oficiálne nevyjadrila.

 

Seriál Sluha národa sa do popredia dostal v roku 2015 a stal sa najúspešnejším televíznym projektom Ukrajiny. Mal 24 častí a vysielal sa v troch sériách. Vysielacie práva naňho kúpil dokonca aj Netflix.

 

 

Snímka zobrazuje život a prácu učiteľa dejepisu Vasyla Holoboroďka (Volodymyr Zelenskyj), ktorý sa úplne náhodne dostane do funkcie prezidenta a vo svojej krajine začne zavádzať revolučné opatrenia a bojovať s korupciou. V tejto téme sa niesli dve série, tretia, ktorá sa na obrazovky dostala v marci tohto roku, bola podľa mnohých divákov už doslova predvolebnou kampaňou Zelenského. Ten totiž koncom roka 2018 oficiálne vyhlásil, že bude kandidovať na post prezidenta Ukrajiny.

 

Volodymyr Zelenskyj ukrajinské prezidentské voľby napokon aj vyhral a v pondelok sa oficiálne ujal svojej funkcie.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies