VIDEO Požiar elektrárne v Žilinskom kraji dostali pod kontrolu až 3 hasičské jednotky

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 07:50 • 2 min
VIDEO Požiar elektrárne v Žilinskom kraji dostali pod kontrolu až 3 hasičské jednotky

BYTČA - Hasiči z hasičských staníc Žilina, Bytča a zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline likvidovali počas utorkových večerných hodín požiar vodnej elektrárne Mikšová v Bytči-Mikšovej.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka zlikvidovali požiar krátko pred 19.00 h. "Po príchode hasičov bolo miesto požiaru v najvyššom štádiu horenia. Požiar sa nám podarilo dostať pod kontrolu asi po 40 minútach. Cudzie zavinenie bolo zatiaľ vylúčené, jednou z možných príčin je technická porucha na zariadení," uviedol Kapusniak.

 

 

Doplnil, že príčina vzniku je predmetom vyšetrovania. "Na miesto smeruje požiarna expertízna skupina Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR," dodal Kapusniak. Výška škody je na základe prevádzkovateľa elektrárne predbežne vyčíslená na viac ako 250 000 eur. Podľa vyjadrenia prevádzkovateľa elektráreň aj naďalej pokračuje vo výrobe elektrickej energie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies