Ruský politik odmietol dopingový podvod v Soči, zvažuje právne kroky proti New York Times

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 17:04 • 2 min
Ruský politik odmietol dopingový podvod v Soči, zvažuje právne kroky proti New York Times

MOSKVA - Ruskí antidopingoví komisári nemali na ZOH 2014 v Soči žiadnu možnosť vymeniť vzorky moču.

slovakia

left justify in out

"V laboratóriách pracovalo 58 špecialistov, z toho bolo 12 cudzincov. Neexistoval žiadny dopingový program, ktorý by ruským športovcom dopomohol k víťazstvám. Zvažujeme právne kroky proti New York Times," cituje agentúra dpa slová námestníka ministra športu Jurija Nagornycha.

 

Denník New York Times v priebehu tohto týždňa informoval, že najmenej 15 ruských olympijských medailistov zo Soči si k úspechu pomohlo dopingom. Mozgom celého systému mal byť lekár Grigorij Rodčenkov. Meno bývalého šéfa moskovského antidopingového laboratória v minulosti spájali s kauzou ruských atlétov. Systém zahŕňal pašovanie pozitívnych vzoriek zo skladu a manipulovanie s nimi.

 

Podvod mal prebiehať tak, že ruským športovcom odobrali vzorky ešte pred olympiádou bez stôp po dopingu a počas hier ich tajne cez dieru v stene laboratória prepašovali dnu. Potom ich zamenili za vzorky odobraté pri olympijských súťažiach. Rodčenkov to označil za "pravdepodobne najväčší športový podvod všetkých čias".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies