Ruský parlament vypísal súťaž o najlepšiu rapovú skladbu

NETKY.SK • 13 December 2018, 16:27 • 2 min
Ruský parlament vypísal súťaž o najlepšiu rapovú skladbu

MOSKVA - Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, vypísala súťaž pre raperov pod názvom Bezhraničný rap.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra AP, súťaž bola vyhlásená v čase, keď sa objavujú správy o zásahu úradov viacerých ruských miest proti raperom a interpretom elektronickej hudby, čo v Rusku vyvoláva obavy z návratu cenzúry v umení ako za sovietskych čias.

 

AP dodala, že v uplynulých týždňoch boli zrušené vystúpenia 12 raperov. Organizátori pred tým dostali od úradov daných miest upozornenie, že hudba týchto raperov "propaguje nesprávne hodnoty".

 

Ruskí predstavitelia navrhujú granty na podporu tvorby raperov

 

Najmenej traja hudobníci boli zadržaní. V tejto situácii prišla Štátna duma s "gestom zmierenia", keď vypísala súťaž o najlepšiu rapovú skladbu na tému cestovanie po Rusku, informovala AP. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy bude musieť každý súťažiaci predstaviť rapové skladby a videá o svojom meste, aby divákov a poslucháčov nalákal, aby tam zavítali. Súťaž je určená pre raperov do 30 rokov.

 

img

 

Podľa poslanca Michaila Degťariova, predsedu parlamentného výboru pre šport, turistický ruch a mládež, víťaz súťaže vyhrá cestu po ruských mestách.

 

Rap sa v Rusku stal jedným z najpopulárnejších hudobných žánrov medzi mladými ľuďmi, a to vďaka vecnému zobrazovaniu každodenných reálií a kritickému pohľadu na činnosť vlády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies