Bývalý manažér Schumachera šokuje

NETKY.SK • 16 November 2019, 12:37 • 2 min
Bývalý manažér Schumachera šokuje

BRATISLAVA - Bývalý pretekár Formule 1 a športová hviezda Michael Schumacher sa pred šiestimi rokmi vážne zranil na lyžiach. Od tej doby nebol videný na verejnosti a rodina úzkostlivo tají, ako na tom bývalý pretekár je. O tom si myslí svoje aj bývalý Schumacherov manažér Willi Weber. Ten chcel svojho kamaráta navštíviť, lenže mu to nebolo umožnené.

slovakia

left justify in out

Weber je presvedčený o tom, že manželka Corinna tají naozajstný Schumacherov stav a klame o jeho údajných pokrokoch v liečbe. Inak si nemôže vysvetliť, prečo mu nebolo umožnené svojho priateľa navštíviť. Willi Weber si tieto podozrenia nenechal pre seba a vyhovoril sa do médií, uvádza extra.cz. Obvinil manželku sedemnásobného majstra sveta, že sa bojí, aby sa verejnosť nedozvedela pravdu.

 

29. decembra 2013 pri lyžovaní v Alpách utrpel vážny úraz hlavy. Počas zjazdu neupraveným svahom narazil pri páde hlavou do skaly a bol urýchlene transportovaný do nemocnice v Moutiers, neskôr do nemocnice v Grenobli, ktorá zverejnila správu, že sa nachádza v kritickom stave v umelom spánku. Dňa 30. decembra 2013 o 22:00 prekonal druhú operáciu hlavy a jeho stav sa stabilizoval, ale naďalej zostal kritický.

 

"Viem, že bol Michael vážne zranený, ale bohužiaľ neviem, aké pokroky v liečbe robí. Chcel by som vedieť, ako sa mu darí, potriasť si s ním rukou alebo mu len pohladiť tvár, " zveril sa. V hlase bolo cítiť sklamanie, že mu rodina návštevu nepovolila. "Pravdepodobne sa boja, že hneď uvidím, čo sa deje a zverejním pravdu," povedal zahraničným médiám.

 

Dodal ale, že v Michaela stále verí a že ak existuje možnosť, nakoniec sa vylieči a oni sa opäť stretnú. "Viem, že je bojovník. Ak existuje šanca na zotavenie, dokáže to. Toto nemôže byť koniec. Modlím sa za neho a som presvedčený, že sa znovu uvidíme, " dodal.

 

obrazok

 

Informácie o pretekárovom stave sa objavujú len zriedka. Naposledy sa hovorilo o tom, že mal byť v septembri prevezený na kliniku Georges-Pompidou v Paríži, kde mal podstúpiť transfúziu kmeňových buniek, aby došlo k zmierneniu zápalu. Tamojšia sestra na kardilógii vraj priznala, že sa u nich pretekár lieči a že je pri vedomí.

 

Michael Schumacher žije so svojou rodinou v dome na brehu Ženevského jazera a navštevujú ho len blízki priatelia pod podmienkou toho, že o stave legendy nesmú informovať médiá. Rovnako tak mlčí aj lekári a Schumacherova hovorkyňa Sabine Kehmová.

 

Michael Schumacher je bývalý nemecký pilot Formuly 1. Štatisticky je najúspešnejší pilot Formuly 1 vôbec, pretože získal sedem titulov majstra sveta (v rokoch 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 a 2004).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies