Ruský parlament bude preverovať činnosť amerických médií

NETKY.SK • 18 Marec 2017, 18:07 • 2 min
Ruský parlament bude preverovať činnosť amerických médií

MOSKVA - Ruský parlament sa chystá preveriť činnosť amerických médií pôsobiacich v Rusku, akými sú napríklad CNN, Rádio Slobodná Európa či Hlas Ameriky.

slovakia

left justify in out

Členovia výboru pre informačnú politiku Štátnej dumy, teda dolnej komory ruského parlamentu, chcú preskúmať, či je vysielanie týchto amerických médií v súlade s platnými zákonmi Ruskej federácie.

 

Informoval o tom dnes oficiálny denník ruskej vlády Rossijskaja Gazeta.

 

Avizované vyšetrovanie je reakciou na vyhlásenia amerických politikov, ktorí obvinili ruské médiá vysielajúce v zahraničí, napríklad televíznu stanicu RT, zo zasahovania do vnútorných záležitostí USA. Uviedol to Konstantin Satulin, poslanec Štátnej dumy za vládnu strany Jednotné Rusko.

 

Americké tajné služby obviňujú Rusko z toho, že sa pokúsilo ovplyvniť priebeh vlaňajších prezidentských volieb v USA v prospech Donalda Trumpa. Moskva akékoľvek zasahovanie do amerických volieb popiera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies