Vozidlá nad osem metrov majú pri Hornonitrianskej ulici v Prievidzi zákaz vjazdu

NETKY.SK • 10 November 2022, 16:00 • 2 min
Vozidlá nad osem metrov majú pri Hornonitrianskej ulici v Prievidzi zákaz vjazdu

PRIEVIDZA - Zákaz vjazdu na križovatke Nedožerskej cesty a Hornonitrianskej ulice v Prievidzi po novom platí pre vozidlá s dĺžkou viac ako osem metrov. K zmene organizácie dopravy pristúpila radnica pre zvýšenie bezpečnosti premávky, vyžiadala si i trvalé pretrasovanie linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) číslo 50. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.

slovakia

left justify in out

"K zmene organizácie dopravy na úseku pristúpilo mesto od 1. novembra na podnet okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi. Reagoval tak na nedostatočný priestor na zastavenie vozidiel pred hranicou križovatky Nedožerskej cesty a Hornonitrianskej ulice," uviedla Beňadiková. Nové dopravné značenie zamedzí vjazd vozidlám dlhším ako osem metrov. "Tieto vozidlá tak pri zastavení pred hranicou križovatky nebudú nijakou časťou zasahovať do ochranného pásma železničnej líniovej stavby a ani do križovatky," ozrejmila Beňadiková. Vzhľadom na fakt, že železničná trať je stále aktívna, je podľa nej tento krok nevyhnutný na zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v oblasti. Zmena organizácie dopravy si vyžiadala i pretrasovanie linky MHD číslo 50. "Od začiatku novembra autobusy v mestskej časti Necpaly obsluhujú aj zastávky Necpaly, sídlisko a Veľkonecpalská," konkretizovala referentka. Tieto zmeny si podľa nej vyžiadali aj časové posuny vybraných spojov, preto mesto obyvateľom odporúča, aby si skontrolovali odchody spojov MHD platné od 1. novembra na internetovej stránke dopravcu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona