Ruský najvyšší súd nariadil prepustenie Chodorkovského spoločníka

NETKY.SK • 23 Január 2014, 11:11 • 2 min
Ruský najvyšší súd nariadil prepustenie Chodorkovského spoločníka

MOSKVA - Ruský najvyšší súd vo štvrtok rozhodol o bezodkladnom prepustení na slobodu podnikateľa Platona Lebedeva, spoločníka bývalého ropného magnáta Michaila Chodorkovského, ktorý si mal podobne ako on vo väzení odpykať 13-ročný trest za finančné zločiny.

slovakia

left justify in out

Informujú o tom ruské tlačové agentúry, podľa ktorých súd zároveň potvrdil daňovú pohľadávku voči Chodorkovskému zo strany štátu vo výške 17 miliárd rubľov (370 mil. eur). Obaja muži boli vo väzení od roku 2003, Chodorkovského však v decembri prepustili po tom, ako mu prezident Vladimir Putin udelil milosť. Lebedev sa mal pôvodne dostať na slobodu v októbri 2016, po skrátení trestu ho však mali podľa údajov z agentúr prepustiť v máji.

Päťdesiatročný Chodorkovský známy ako dlhoročný odporca Putina po decembrovom omilostení odletel do Nemecka a vyhlásil, že sa zatiaľ nechystá vrátiť do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies