Ruský minister obrany Šojgu: Sme pripravení obnoviť dialóg s Pentagonom, ale nie z pozície sily

NETKY.SK • 16 Február 2017, 13:45 • 2 min
Ruský minister obrany Šojgu: Sme pripravení obnoviť dialóg s Pentagonom, ale nie z pozície sily

MOSKVA - Ruský minister obrany Sergej Šojgu dnes vyhlásil, že pokusy budovať s Moskvou dialóg z pozície sily nebudú úspešné. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení na obnovenie spolupráce s Penatagonom, ale je márne pokúšať sa rozvíjať dialóg z pozície sily," povedal minister Šojgu.

 

Šojgu takto reagoval na výrok nového amerického ministra obrany Jamesa Mattisa, ktorý v stredu v Bruseli na zasadnutí ministrov obrany členských štátov NATO uviedol, že Spojené štáty sú naďalej otvorené možnosti obnovenia spolupráce s Moskvou a zaistia, aby diplomati vyjednávali zo silnej pozície. Dodal, že USA nie sú ochotné Rusku dovoliť, aby "prostredníctvom svojich akcií hovorilo silnejšie než ktokoľvek v tejto miestnosti."

 

Šojgu dodal, že od americkej strany očakáva vysvetlenie Mattisových slov.

 

Vyhlásenie ruského ministra prišlo len niekoľko hodín predtým, ako sa v Azerbajdžane stretne náčelník ruského generálneho štábu Valerij Gerasimov so šéfom zboru náčelníkov štábov armády USA Josephom Dunfordom.

 

Ich schôdzka v Baku má byť venovaná problematike vzájomnej komunikácie a predchádzaniu možným krízovým situáciám. Pôjde súčasne o prvé stretnutie predstaviteľov armád takého rangu od zvolenia Donalda Trumpa do funkcie prezidenta USA.

 

V závere funkčného obdobia Trumpovho predchodcu Baracka Obamu kontakty medzi oboma armádami prakticky prestali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies