Ruský diplomat: Vyše 800 Rusov bojuje na strane Islamského štátu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 19:32 • 2 min
Ruský diplomat: Vyše 800 Rusov bojuje na strane Islamského štátu

MOSKVA - Vysokopostavený ruský diplomat Iľja Rogačov dnes informoval, že dobre vyše 800 Rusov bojuje v radoch extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Napísala to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rogačov, ktorý šéfuje odboru pre novodobé výzvy a hrozby na ministerstve zahraničných vecí, povedal pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy, že tí, čo sa pridali k Islamskému štátu, pochádzajú z ruskej Čečenskej republiky a z niektorých ďalších oblastí na nepokojnom severnom Kaukaze.
     

Diplomat tiež povedal, že presné počty Rusov bojujúcich na strane IS je ťažké zistiť, keďže sa medzi nimi nachádzajú takisto čečenskí utečenci, ktorí sa presťahovali do Európy, ako aj niektorí etnickí Čečenci zo susedného Gruzínska, bývalej sovietskej republiky.
     

Čečensko, ktoré zažilo dve ničivé separatistické vojny, sa pod tvrdou rukou promoskovského lídra Ramzana Kadyrova stalo stabilnejšou republikou, ale islamistické povstanie zachvátilo ďalšie ruské severokaukazské republiky ako napríklad Dagestan či Ingušsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies