Rusko zničilo za týždeň vyše 500 ton západných potravín

NETKY.SK • 13 August 2015, 09:24 • 2 min
Rusko zničilo za týždeň vyše 500 ton západných potravín

MOSKVA - Rusko zničilo od 6. augusta 480 ton embargovaných rastlinných potravín a 41 ton produktov živočíšneho pôvodu. Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na správu ruského poľnohospodárskeho kontrolného orgánu.

slovakia

left justify in out

Celkovo bolo teda za posledný týždeň vyhodených a zničených vyše 500 ton potravinových výrobkov, ktorých sa týkajú protizápadné sankcie Ruska.

 

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 29. júla 2015 dekrét o ničení potravinových výrobkov spadajúcich pod ruské embargo. Federálny colný úrad, ruská Poľnohospodárska inšpekcia Rosseľchoznadzor a úrad na ochranu práv spotrebiteľov Rospotrebnadzor začali prezidentov príkaz zavádzať do praxe 6. augusta.

 

V stredu šéf Rosseľchoznadzoru Sergej Dankvert navrhol, aby sa podobným spôsobom krajina zbavovala aj falšovaných potravinových produktov vyrobených na území Ruska. Jeho zástupca Alexej Alexejenko vyhlásil, že návrh ničiť falšované potraviny spolu so zakázanými dovezenými potravinami si vynútil výskyt rastúceho počtu falšovaných potravín v ruskej obchodnej sieti.

 

Ruský minister poľnohospodárstva Alexandr Tkačov túto myšlienku podporil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies