Šampióni, vyzývatelia a divadlo snov. Dnes začína ďalší ročník WrestleManie!

NETKY.SK • 10 Apríl 2021, 10:41 • 2 min
Šampióni, vyzývatelia a divadlo snov. Dnes začína ďalší ročník WrestleManie!

Finále Ligy majstrov, olympijské hry či Super Bowl, to sú niektoré z najznámejších športových podujatí na svete. Zaradiť k nim môžeme aj WrestleManiu, svätý grál profesionálneho wrestlingu.

slovakia

left justify in out

Tohtoročná WrestleMania sa uskutoční na štadióne Raymonda Jamesa v Tampe na Floride a pôjde o vôbec prvé podujatie s divákmi po roku od vypuknutia pandémie. Spoločnosť World Wrestling Entertainment (ďalej len WWE) chcela WrestleManiu pôvodne uskutočniť na štadióne SoFi v Kalifornii, kvôli nariadeniam miestnych hygienikov by sa však akcia nemohla uskutočniť s publikom. Voľba tak padla na Tampu, kde sa malo podujatie uskutočniť minulý rok, avšak organizácia bola na poslednú chvíľu nútená odvysielať WrestleManiu zo svojho „skladu“ v Performance Center. Štadión by mal byť naplnený na 25 percent diváckej kapacity.

 

 

37. ročník WrestleManie bude tento rok kvôli koronavírusu rozdelený na dve noci. Chýbať samozrejme nebudú ani celebrity, ktoré sú s týmto podujatím neodmysliteľne spojené. Ohlásené je vystúpenie známeho YouTubera Logana Paula, väčšiu pozornosť však vzbudzuje zápas čerstvého víťaza ceny Grammy a latinskoamerického hip-hopového idolu, Bad Bunnyho, ktorý je obrovským fanúšikom wrestlingu a objaví sa v tag teamovom (zápas dvojíc) súboji po boku Damiana Priesta proti dvojici John Morrison – The Miz. Ich spor sa vyhrotil uplynulý pondelok, keď Morrison s Mizom poškodili drahé Bugatti známeho hudobníka, dokonca sa postarali o tzv. „diss track“ s názvom Hey hey hop hop. Bad Bunny údajne berie túto príležitosť mimoriadne vážne a na zápas sa poctivo pripravoval.

 

 

 

Hlavným ťahákom dnešného dňa bude súboj o WWE SmackDown Women´s Championship medzi šampiónkou Sashou Banks a vyzývateľkou Biancou Belair. Sesternica rappera Snoop Dogga získala titul v októbri minulého roka v brutálnom zápase v klietke proti rivalke Bayley a odvtedy len márne hľadá premožiteľku. Dnes jej však v ceste bude stáť talentovaná Bianca Belair, ktorá si titulové meranie síl vyslúžila v januári, keď porazila 29 ďalších žien a triumfovala v takmer hodinovom Royal Rumble zápase.

 

Dnešok priniesie aj zápas o jeden z dvoch hlavných titulov spoločnosti, WWE Championship. Úradujúcim šampiónom je Bobby Lashley, ktorého si slovenský divák môže pamätať z pôsobenia v organizácii Bellator MMA. Vyzývateľom je Drew McIntyre, dvojnásobný šampión WWE. Škótsky wrestler tak môže zaknihovať zlatý hattrick. Fanúšikovia sa tešia aj na súboj Cesara Setha Rollinsa, napínavé momenty sľubuje zápas v klietke medzi Braunom Strowmanom a Shaneom McMahonom, ktorý je synom majiteľa WWE, Vincea McMahona.

 

 

Najočakávanejším zápasom celej WrestleManie je však hlavný ťahák zajtrajšieho dňa. Universal šampión a bratranec Dwaynea „The Rocka“ Johnsona Roman Reigns bude svoj opasok obhajovať v súboji s Danielom BryanomAdamom „Edge“ Copelandom.

 

Reigns je šampiónom od leta, keď sa do WWE vrátil po niekoľkomesačnej pauze, spôsobenej koronavírusom. Hoci na obrazovkách patrí medzi najnenávidenejších wrestlerov kvôli svojmu sadizmu a arogancii, v skutočnosti má za sebou silný príbeh, pretože až dvakrát prekonal leukémiu.

 

Daniel Bryan vstupuje do zápasu ako obľúbenec fanúšikov. Bývalý WWE šampión sa po narodení dvoch detí postupne pripravuje na kariéru na čiastočný úväzok a v rozhovoroch sa vyjadril, že by si chcel užiť posledné kraľovanie s titulom.

 

Príbeh druhého vyzývateľa Copelanda je tak trochu rozprávkový. 11-násobný svetový šampión patril v minulosti  medzi najuznávanejších wrestlerov sveta, v roku 2011 však ako šampión v ťažkej váhe musel náhle ukončiť kariéru kvôli problémom s krkom. Po tom, ako na WrestleManii 27 úspešne obhájil titul v zápase s Albertom Del Riom, prišla krutá správa do lekárov – ak sa objaví čo i len v jednom zápase, môže ochrnúť, lekári mu tak udelili doživotný zákaz zápasenia. Po deviatich rokoch sa však „Edge“ zázračne vyliečil a jeho návrat nenechal minulý rok chladným asi nikoho. Zajtra ubehne presne desať rokov od núteného konca jeho kariéry a člen Siene slávy WWE chce získať späť titul, ktorý nikdy nestratil.

 

 

Celá zápasnícka karta

 

Deň prvý

 

WWE Championship: Bobby Lashley© vs Drew McIntyre

 

WWE RAW Tag Team Championship: Kofi Kingston & Xavier Woods© vs AJ Styles & Omos

 

Bad Bunny & Damian Priest vs John Morrison & The Miz

 

Zápas v klietke: Braun Strowman vs Shane McMahon

 

Cesaro vs Seth Rollins

 

Tag Team Turmoil (víťazky budú v nedeľu zápasiť o tituly): Lana & Naomi vs Dana Brooke & Mandy Rose vs Liv Morgan & Ruby Riott vs Natalya & Tamina vs Carmella & Billie Kay

 

WWE SmackDown Women´s Championship: Sasha Banks© vs Bianca Belair

 

Deň druhý

 

WWE RAW Women´s Championship: Asuka© vs Rhea Ripley

 

WWE Intercontinental Championship: Big E© vs Apollo Crews

 

WWE United States Championship: Matt Riddle © vs Sheamus

 

WWE Women´s Tag Team Championship: Nia Jax & Shayna Baszler© vs víťazky tag tímového turmoilu

„The Fiend“ Bray Wyatt vs Randy Orton

 

Sami Zayn vs Kevin Owens

 

WWE Universal Championship: Roman Reigns© vs Daniel Bryan vs Edge

 

WrestleManiu môžete na území Slovenska sledovať po registrácii na network.wwe.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona