Rusko vyrobilo a už aj testovalo novú jedinečnú rádioelektronickú zbraň

NETKY.SK • 13 Október 2016, 13:08 • 2 min
Rusko vyrobilo a už aj testovalo novú jedinečnú rádioelektronickú zbraň

MOSKVA - Rusko vyrobilo a otestovalo svoju novú rádioelektronickú zbraň, ktorá funguje na základe unikátnych fyzikálnych princípov a nemá vo svete obdobu. Pre agentúru RIA Novosti to dnes počas zbrojárskej výstavy v Moskve uviedol oficiálny predstaviteľ firmy Zjednotená korporácia na výrobu prístrojov (OPK), ktorá zbraň vyvinula.

slovakia

left justify in out

"Vytvorili sme reálne exempláre takejto zbrane a už aj dokázali svoju účinnosť. Je to úplne nový typ zbrane, aký nemá v krajine a - nebojím sa to povedať - ani vo svete obdobu," uviedol.


Podľa OPK spočíva osobitosť novej zbrane v tom, že bojovú techniku protivníka neutralizuje bez použitia tradičných útočných prostriedkov či nábojov, len za pomoci nasmerovanej energie. Táto energia "má nepriamy fyzikálny vplyv na palubné prístroje lietadiel, dronov a neutralizuje aj vysoko presné zbrane", dodal zdroj v OPK.


Prvé exempláre zbrane firma predviedla v septembri tohto roku na neverejnej prezentácii pre ministerstvo obrany, ktorá sa konala v rámci fóra Armáda-2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies