Rusko vyhlásilo, že USA mu pred jeho náletmi neoznámili polohu sýrskej opozície

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 13:56 • 2 min
Rusko vyhlásilo, že USA mu pred jeho náletmi neoznámili polohu sýrskej opozície

MOSKVA - Ruská armáda dnes odmietla obvinenia Pentagónu, že pri náletoch zámerne cielila na sýrske opozičné sily podporované Spojenými štátmi, a bránila sa, že USA ju neupozornili na polohu opozičných jednotiek. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného vyhlásenia hovorcu ruského ministerstva obrany, generálmajora Igora Konašenkova, oblasť, na ktorú vo štvrtok 16. júna mierili ruské nálety, sa nachádzala 300 kilometrov od lokalít predtým označených Spojenými štátmi ako územia ovládané legitímnymi opozičnými silami. Americké ministerstvo obrany, Pentagón, však oznámilo, že ruské vojenské lietadlá zasiahli sýrske opozičné sily bojujúce proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) na hraničnom stanovišti at-Tanf.

 

Konašenkov vo vyhlásení tiež uviedol, že ruská armáda upozornila USA vopred na plánovaný letecký úder, ale Pentagón neposkytol súradnice legitímnych opozičných síl.

 

Už zmierlivým tónom Konašenkov dodal, že sobotňajšia videokonferencia s Pentagónom bola "konštruktívna" a odrážala spoločnú túžbu zlepšiť spoluprácu a vyhnúť sa incidentom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies