Cestujúci v rannej špičke zažili šok

NETKY.SK • 17 September 2019, 07:32 • 2 min
Cestujúci v rannej špičke zažili šok

HONGKONG - Metropolu Ázie postihlo v dnešných ranných hodinách nešťastie. pri vykoľajení vlaku počas rannej špičky minimálne 8 ľudí utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Na záberoch vidieť tri vykoľajené vozne neďaleko železničnej stanice vo štvrti Kowloon (Ťiou-lung). Približne 500 pasažierov muselo opustiť vlak a prejsť do bezpečia cez koľajnice.

 

 

Príčina vykoľajenia sa vyšetruje, ale bezprostredne nič nenasvedčovalo, že by za to mohli byť zodpovední prodemokratickí protestujúci, ktorí už v minulosti útočili na systém mestskej hromadnej dopravy. Vandali v lete ničili v metre turnikety a automaty na lístky a rozbíjali okná.

 

img

 

Protesty v Hongkongu sa začali 9. júna, takže trvajú už zhruba 15 týždňov. Demonštranti pôvodne žiadali správkyňu Hongkongu Carrie Lamovú, aby jej vláda stiahla sporný zákon, ktorý by umožnil vydávanie osôb podozrivých zo spáchania trestných činov do pevninskej Číny. Lamová jeho oficiálne stiahnutie oznámila 4. septembra.

 

img

 

Demonštrantom to však už nestačí a medzičasom požadujú aj Lamovej rezignáciu, nezávislé vyšetrovanie neprimeraného násilia zo strany polície, prepustenie zatknutých osôb, odvolanie obvinenia zo "vzbury", ako aj politické reformy a skutočne slobodné voľby.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona